Öğretmenlere sevindiren haber geldi! Maaşa ek 11 bin 592 TL daha ödeme yapılacak!

6 aylık enflasyon farkının açıklanmasına sayılı gün kaldı! Öğretmenler zam için gün sayarken, ek ders ücretlerinde yapılacak artış tüm eğitimcilere maddi rahatlama sunacak. Peki öğretmenlerin maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Ek ders ücretlerinde beklenen fiyat artışı ne kadar? İşte merak edilen tüm detaylar...

Öğretmenlere sevindiren haber geldi! Maaşa ek 11 bin 592 TL daha ödeme yapılacak!

Temmuz ayında yapılacak olan zamlar için heyecan arttı. Öğretmen, memur, işçi, emekli ve daha birçok çalışan grubu, Temmuz ayında maaşlarda yapılacak olan artış için artık gün saymaya başladı. Sözleşmeden gelecek zammın netleşmesinin ardından gözler 6 aylık enflasyon farkına çevrilirken, önümüzdeki hafta artık Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor olacak. TÜİK’in açıklayacağı verilerin ardından ise memur maaşları artık netleşmiş olacak. 

TÜİK’in açıklayacağı 6 aylık enflasyon verisine ek olarak sözleşmeden zam da alacak olan memurlar için artık kritik haftaya girildi. Yeni haftada heyecanla beklenmeye başlanan zam miktarları için çeşitli hesaplamalar da ortaya atıldı. Temmuz ayı itibarıyla öğretmen maaşlarına yapılacak olan yüzde 20’lik zammın, ek ders ücretlerinde de önemli bir artışı beraberinde getireceği öğrenildi. 

öğretmen maaşı

Peki, öğretmenlerin maaşının ne kadar olacağı öngörüldü? Temmuz’da beklenen zamla birlikte öğretmenlerin maaşları ne kadar zamlanacak? Ek ders ücretleri kaç liraya yükselecek?

Öğretmenlere yüzde 20 zam! 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin maaşlarına Temmuz ayında yüzde 20 oranında zam yapılacak. Bu zam, öğretmenlerin normal çalışma saatleri dışında aldıkları ek ders ücretlerine de yansıyacak. Şu anda saat başına 105 TL olan ek ders ücreti, zam sonrasında 126 TL’ye yükselecek.

Özellikle haftada 30 saat ders veren bir öğretmen için bu zam, maddi anlamda önemli bir artış anlamına gelecek. Bu öğretmen, haftada 23 saat ek ders alarak ayda toplamda 92 saat ek ders ücreti kazanacak. Temmuz ayı itibarıyla, bu öğretmenin aylık ek ders ücreti 11.592 TL’ye kadar çıkacak. Böylelikle de maaşa ek 11 bin 592 liraya kadar kazancın kapısı açılacak. 

öğretmen maaşı

Uzman öğretmenlerin aylık geliri ne kadar olacak? 

Zam, uzman öğretmenlerin aylık kazançlarını da önemli ölçüde artıracak. Ek ders ücretlerindeki artışla birlikte, uzman öğretmenler 61.000 TL’nin üzerinde bir aylık gelir elde edebilecek. Bu durum, öğretmenlerin ekonomik açıdan rahatlamalarını sağlayacak ve mesleklerine olan motivasyonlarını artıracak.