Ocak 2024'te Heyecan Verici Haber: Emekli, Memur ve İşçilere Enflasyon Üstü Zam Geliyor!

Cevdet Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında maaşlara Ocak 2024'te enflasyon üstü zam yapacaklarını söyledi.

Ocak 2024'te Heyecan Verici Haber: Emekli, Memur ve İşçilere Enflasyon Üstü Zam Geliyor!

Ocak 2024 Zam Haberi: Memur, İşçi ve Emekliler İçin Müjde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur, işçi ve emeklileri sevindirecek bir açıklama yaptı. Ocak 2024 maaş zamlarının enflasyonun üzerinde olacağını belirtti.

12. Kalkınma Planı: Hedefler ve Stratejiler

Bugün yapılan 12. Kalkınma Planı komisyon sunumunda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 2024 yılı için 267 milyar dolarlık ihracat hedeflerini duyurdu. Ayrıca, ihracat pazarlarının çeşitlendirilmesi ve aktif çalışmaların sürdürülmesi vurgulandı.

2023/06/14/para16.jpg

Turizmde Yeni Rekorlar Hedefleniyor

Yılmaz, turizm sektöründeki olumlu performansın devam etmesini ve 2023 sonunda seyahat gelirlerinin 49 milyar dolara, 2024 yılında ise 52.5 milyar dolara ulaşarak yeni rekorlar kırmasını beklediklerini belirtti.

Enerji İthalat Bağımlılığında Azalma Hedefi

Cari açığın önemli sebeplerinden biri olan enerji ithalat bağımlılığını azaltma hedefine de değinen Yılmaz, "İthalat artış hızının düşmesi, turizm gelirlerindeki güçlü seyir ve küresel enerji fiyatlarında ani yükseliş beklentisinin olmamasıyla birlikte cari işlemler dengesinde iyileşme beklenmektedir. Enerji ithalat bağımlılığının azaltılması ve arz güvenliğinin sağlanması amacıyla attığımız adımların, yeşil dönüşümü gerçekleştirme kararlılığımızın cari dengeye olumlu etkilerini daha belirgin bir şekilde göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Müjdelenen Haber: Maaş Zamları Enflasyonun Üzerinde Olacak

Yılmaz, memur, emekli ve işçilerin maaş zamlarının enflasyonun üstünde olacağını vurgulayarak, "Enflasyonla mücadele için şeffaf ve güvenilir politika adımlarını zamanında hayata geçirme konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, memurumuzu, işçimizi ve emeklimizi bundan sonra da enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.