O tarihten sonr emekli olanlara ek zam! Maaşlara eklenecek miktar açığa çıktı

emekli maaşına ek ödeme.....

O tarihten sonr emekli olanlara ek zam! Maaşlara eklenecek miktar açığa çıktı

EMEKLİLERE EK ÖDEME MÜJDESİ….

TÜİK, 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasıla gelişme hızını belirledi. Buna göre 2023 yılında gerçekleşen gsyh yüzdesi 4,5 olarak açıkladı. Buna göre de Milli gelirde yaşanan artış nedeniyle 2024 yılında emekli olanlar yaşadı….

emekli

Bu açıklamaya göre 2024 yılında emekli olanların aylıklarında ilave zam yapılacağı açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye’nin 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme oranını açıklamasının üzerine bir grup emeklinin maaşlar da yükselmiş oldu. Buna göre işte detaylar…. 2023 yılı GSYH büyüme oranında yaşanan artıştan dolayı da bu yıl ocak ayından sonra emekli olanların aylıklarına ilave zam yapılacağı açıklandı. Yani emeklilerin maaşları yeniden hesaplanacak.

İLAVE ZAM NİSAN AYINDA …

Edinilen b,lgilere göre yeni hesaplama yapıldıktan sonra emeklilerin alacakları ek ödemeler nisan ayından itibaren hesaplarında olacak. Emekliler buna göre de yüzde 0,8 ile yüzde 1,35 arasında zam almış olacak.

EMEKLİ AYLIKLARI GÜNCELLENECEK Mİ ?

e-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun maaş hesaplama sistemine giren çalışanlarda emekli olduklarında ne kadar maaş alacaklarını hesaplıyordu. Bu durumda maaş robotu da 1 Ocak 2024 tarihinden bu yana 1,6477 güncelleme katsayısı üzerinden hesaplanan aylıkları görecek….