O tarihten önce altın alan yaşadı! İslam Memiş son kez uyardı

Altın ve para pşyasalarının uzman ismi İslam Memiş, son açıklamasında perşembe ve cuma günlerine dikkat çekti ve yatırımcıları uyardı.

O tarihten önce altın alan yaşadı! İslam Memiş son kez uyardı

Altın ve Para Piyasalarının uzman isimlerinden biri olan İslam Memiş, son makalesinde haftayı, piyasalarda dolar kurunu, euro kurunu, altın fiyatlarını, borsa ve bitcoini değerlendirdi. Memiş, dolaşım sürecinin tatilden önce tamamlanması gerektiğini belirtirken haziran ayının tatil nedeniyle aslında kısa bir ay şeklinde olacağını söyledi.

“SATIN ALMA FIRSATI ARAYANLAR BU HAFTA HAREKETE GEÇMELİ”

İslam Memiş'in yazısı şöyle:

O tarihten önce altın alan yaşadı! İslam Memiş son kez uyardı

“Haziran ayının ilk işlem gününe ve ilk haftasına başlayacağız. Bugün iç piyasadaki enflasyon verilerini izleyeceğiz. Yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve ABD tarım dışı istihdam verileri Cuma günü kamuoyuna duyurulacak.

Mayıs ayı enflasyon verilerinin %70'in üzerinde açıklanması beklenmekte. O halde yılsonuna kadar 20 puan gibi bir düşüş beklentileri sürpriz olmayacaktır. Enflasyon beklentileri yüksek olduğu için piyasa bunlara olumsuz bakmayacak. Piyasa dalgalanmalarının kısa vadeli olmasını beklemekteyim. Bu hafta döviz piyasasında izleyeceğim aralık şu şekilde:

BIST100 Endeksi: Haftayı 10 bin 400 puan kayıpla kapattı. Bu hafta 10 bin 200 ila 10 bin 800 puan aralığı durumunu yakından takip edeceğim. Teknik olarak düşüşün henüz bitmediğini düşünmekteyim.

Döviz kuru: Döviz kurları genellikle sabit kalır. Merkez Bankası alımları ve tatil hazırlıkları nedeniyle TL'ye olan talep devam ediyor. Tatil sezonunda da sakin trendin devam ettiğini görüyoruz. EUR/USD döviz kurundaki değişiklikler yalnızca euroda dalgalanmalara neden olur.

1,0848'de kapandı. 1,08-1,09 aralığında varlığını sürdürebilir. ECB'nin bu hafta faiz oranlarını düşürmesi durumunda faiz oranları 1,09'da istikrara kavuşabilir. Bu yılki hedefim 1,12 olduğundan düşüşün uzun sürmeyeceğini tahmin ediyorum.

Haftayı 2 bin 327 dolardan kapattı. Benim izlediğim aralık 2 bin 280 ila 2 bin 380 dolar arası aynı aralık. Geçen hafta ise artışı 2 bin 363 dolarla sınırlı kalmıştı.

Bu hafta baskının devam edeceğini düşünüyorum. Bu hafta 2 bin 300 ila 2 bin 350 dolar aralığını izleyeceğim. Bunu yılın bardağı taşıran son damlası olarak kabul edeceğim. Yılın sonuna kadar 2.600 dolar, ardından 3.000 dolar gözümde olacak.

Altın yatırımcılarının bir kez daha onslara dikkat etmesi gerekiyor. Nereye gidersen git, Gram oraya gidecek. Gram fiziki (fiziki) altının gramı 2 bin 424 liradan kapandı. 2 bin 400 liralık destek seviyesine sadık kalacağım. Biraz daha aşağıya doğru hareket etmek isteyebilir ama alım fırsatı arayanların bu hafta harekete geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

1,5 ayda gramı 300 lira düşüyor. Tatilden önce işe alım sürecinin bitmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Haziran ayının tatiller nedeniyle kısa bir ay gibi bir süre olacağını hatırlatmak isterim.

Haftayı %2,47 düşüşle 30,40 dolarda tamamladı. Geçtiğimiz hafta belirttiğim gibi 29,50 doları beklemeye devam edeceğim. İleride daha yukarı yönlü hareketler bekliyorum. 29,50 ila 31,00 dolar aralığına sadık kalacağım. Gram gümüş yatırımcıları gümüşü takip etmelidir. Alışveriş haftası başladı diyebilirim.

67 bin 632 dolar seviyesinde bulunuyor. Yakın vadede 65.000 ila 70.000 dolar arasında dalgalanmaya devam edebilir. Silme işlemi devam ediyor. İyi haftalar."