O şartı sağlayan kadınlara 12.000 TL nakit destek! 1 ay değil 12 ay devamlı yatıyor!

Devletten kadınlara destek ödemesi....

O şartı sağlayan kadınlara 12.000 TL nakit destek! 1 ay değil 12 ay devamlı yatıyor!

EŞİ VEFAT EDENLERE DEVLETTEN BÜYÜK DESTEK

Meclis tarafından kadınlara destek açıklandı. Meclisin de onayını alan destekle eşi ölen kadınlar tam 12 bin lira destek alış olacaklar.. Bu ödemeler ile de eşi ölen emekliler 12 ay buyunca maaş almış olacaklar….İşte kadınlara verilen bu desteğin detayları….

para

Sosyal devlet anlayışı ile eşi ölen kadınları yalnız bırakmayan devlet vatandaşlarının yanında olmaya devam ediyor. Kadınlara yönelik hazırlanan ve kadınların başka birine muhtaç olmaması için hazırlanan bu destek programına göre kadınlar 12 ay boyunca bu desteklerden yararlanabilecekler….

Peki kadınlar kaç para alacak* bu destek ödemeleri kimler için? Sadece kadınlar mı yararlanabiliyor. Başvur şartları var mı? Tüm soruların cevabı bu haberde….

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ülke genelinde maddi zorluk çeken vatandaşlara yönelik olarak bir çok yardım paketi veriliyor. Bu yardım paketlerinden biri be eşi ölen kadınlara verilen yardımdır. Kadınlar bu yardım paketine başvuru yaparak 12 ay boyunca düzenli olarak maddi kazanç elde ediyorlar.

KADINLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLİYOR….

Aile Bakanlığı'nın başlatmış olduğu bu yardım paketi ile eşi ölen kadınlar maddi olarak bir başkasına muhtaç olmadan devlet desteği ile yaşamlarını idame ettirebilecek. Bu ödemeler yakın zaman da TBMM den geçti ve yasalaştı. Bu karar sonrasında da yardıma ihtiyacı olan ve başvuru da bulunan kadınlar bir yıl boyunca bu yardımdan yararlanma imkanı bulabilecek.

Meclisin onay verdiği bu devlet desteğinden yararlanmak için de kadınların bazı şartları sağlaması gerekiyor. Bu şartlar ise maddeler halinde sıralanmış durumda. Her ay düzenli olarak verilecek olan bu ödemelere başvur da bulunmak için şartları sağlaması gerekmektedir.

Başvuru yapan kadınlar başvuruları onaylanmaları durumunda her ay 1.000 TL hesaplarına yatırılıyor. Bu da 12 ay boyunca toplamda 12 bin lira yapıyor.