O kişileri bayram ettiren karar! Vergiden yırttılar, bir kuruş ödemeyecekler!

Emeklilere müjde! Emlak vergisi ödemeyeceksiniz! İşte detaylar...

O kişileri bayram ettiren karar! Vergiden yırttılar, bir kuruş ödemeyecekler!

Türkiye'de emeklilere yönelik emlak vergisi muafiyetiyle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği habere göre, belirli kriterleri yerine getiren emeklilere emlak vergisi muafiyeti tanınacak. İşte detaylar:

Emlak vergisinden muafiyet, emekli aylığı, dul ve yetim aylığı, engelli aylığı alanlar, gazi ve şehit aileleri için zaten geçerliydi. Ancak, yeni düzenlemeyle birlikte, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında olan emekli bireyler de bu muafiyetten yararlanabilecekler.

Özellikle 1 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında ödenmesi gereken emlak vergisinin ikinci taksitleri için belirlenen muafiyet şartları şu şekilde: Geliri olmayan, sadece emekli, yetim, dul, engelli aylığı alan, gazi, şehit, dul ve yetim aylığı alan bireyler, evlerinin brüt 200 metrekareyi geçmediği sürece emlak vergisi ödemek zorunda olmayacaklar.

emekli emlak vergisi ödemeyecek

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşlar için getirilen muafiyet, 2023 yılında emekli olanlardan itibaren geçerli olacak. 2024 yılında emekli olan EYT'liler ise önümüzdeki yıl bu avantajdan faydalanabilecekler. Ancak, Habertürk yazarı Ahmet Kıvan'ın haberine göre, emekli olduktan sonra sigortalı bir işe giren EYT'liler, emlak vergisi muafiyetinden yararlanamayacaklar.

Bu gelişmelerle birlikte, emeklilerin ev sahibi olma süreçleri daha uygun bir hale gelirken, EYT'liler için de belirli şartlar altında emlak vergisi muafiyeti sağlanarak maddi destek getirilmiş olacak. Konuyla ilgili detaylar, 1 Mart ve 31 Mart tarihleri arasında ödemesi yapılacak olan emlak vergisinin ikinci taksitlerinde daha net bir şekilde ortaya çıkacak.