O ilde su fiyatlarına yüzde 50 indirim müjdesi! Faturalar şak diye düşecek

AKP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, su faturalarına yarı yarıya indirim getireceğini iddia etti! Peki bu indirim Ankara'nın hangi ilçelerinde geçerli olacak? İşte cevabı...

O ilde su fiyatlarına yüzde 50 indirim müjdesi! Faturalar şak diye düşecek

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Polatlı ilçesinde düzenlenen bir toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Altınok, 31 Mart sonrasında Ankara'da su fiyatlarını yüzde 50 indireceklerini duyurdu. Polatlı'ya su gelip gelmediği konusundaki rakiplerinin bilgisiz olduğunu savunan Altınok, "Ankara'da sudan para almayacağım" dedi ve şu anda en pahalı suyun tüketildiğini belirtti. Su aboneliği için fatura gösterilen yüksek miktarları köylerden almayacaklarını vurgulayan Altınok, köylerde suyun metreküp fiyatını 50 kuruşa düşüreceklerini ifade etti. Ayrıca, köylere mazot desteği sağlayarak çiftçilere 500 litre mazot vereceklerini açıkladı.

Altınok, Polatlı için çeşitli projeleri de açıkladı. 31 Mart'tan sonra Polatlı'da soğan işleme ünitesi kuracaklarını ve 2024'te soğuk hava deposunu hizmete açacaklarını söyledi. Otopark sorununu çözeceklerini ve Ankaralıların musluktan içme suyu içebileceği bir altyapı oluşturacaklarını ifade etti. Ayrıca, süt, et, ve doğal yem fabrikaları kurarak şehrin kendi üretimini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

AKP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok

Altınok, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borç artışını eleştirerek, şehrin hizmet alamadığını savundu. Belediyenin bütün şirketlerinin batak durumda olduğunu iddia eden Altınok, bu şirketlere yapılan ihaleleri sorguladı ve şehrin hak ettiği hizmeti alamadığını dile getirdi. Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, belediyenin borç durumuyla ilgili daha fazla şeffaflık ve açıklama yapılması gerektiğini ifade etti.