O bankalarda hesabı olanın etekleri tutuşacak! Bankanın hesaplarına el konuldu

Dünyaca ünlü iki bankanın tüm hisseleri ile birlikte varlıklarına ve hesaplarına el konulduğu bildirildi.

O bankalarda hesabı olanın etekleri tutuşacak! Bankanın hesaplarına el konuldu

Bir Rus mahkemesi, Alman Linde şirketinin Rusya'da kurma planlaması yaptığı gaz işleme tesisi inşaatına ilişkin sözleşmeye Alman Deutsche Bank ve Commerzbank'ın garantör olarak dahil edildiği davanın sonrasında çarpıcı bir karara vardı. Yaptırımlar nedeniyle sözleşme iptal edildi ve mahkeme Deutsche Bank ile Commerzbank aleyhine önemli kararlar verdi.

Bankanın hesaplarına el konuldu

Rusya'nın gaz devi şirketi olarak tanınan azprom'un yüzde 50 hissedarı RusChemAlliance'a, Deutsche Bank'a açılan davanın ardından dosya St. Petersburg'a giderken St.Petersburg Tahkim Mahkemesi'nden önemli bir karar çıktı. Mahkeme, Deutsche Bank'ın Rusya'daki iştiraki Deutsche Bank Technology Center LLC'nin sermayesinin yüzde 100'ünün kullanılması durumuna yasak getirdi.

Ayrıca mahkeme heyeti, Deutsche Bank'ın Rusya'daki yan kuruluşlarından olan ve teknoloji merkezine ait 238,6 milyon euroya kadar menkul kıymet, gayrimenkul ve banka hesaplarına el konulmasına karar verdi. Deutsche Bank, davaya yaklaşık 260 milyon euro taahhüt ettiğini açıkladı.

Deutsche Bank yaptığı açıklamada ise, "Rus mahkemelerinin bu iddiayı nasıl uyguladığını görmemiz ve bunun Rusya'daki anlık etkisini değerlendirmemiz gerekecek." ifadelerini kullandı.

Bankanın hesaplarına el konuldu

Mahkeme ayrıca Commerzbank'ın 93,7 milyon euro değerinde olan varlıklarına, menkul kıymetlerine ve aynı zamanda da Moskova'daki binasına el konulmasına karar verdi. Geçtiğimiz hafta benzer bir davada bir Rus mahkemesi İtalyan UniCredit'in fonlarına, hesaplarına ve varlıklarına ve ayrıca iki yan kuruluşunun hisselerine el koyma kararı vermişti.