Milyonlarca emeklinin yazı kışa çevrildi! Bir kuruş bile zam alamayacaklar

TÜİK'in beklenenden düşük açıklanan verilerinin ardından Bağ-Kur'da işçi ve emekliler yüzde 24,73 alacak. Zamların sadece temel emeklilik maaşlarına uygulanmasından dolayı milyonlarca emekli maaş zammı olmadan geçinmeye çalışıyor.

Milyonlarca emeklinin yazı kışa çevrildi! Bir kuruş bile zam alamayacaklar

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verisinde beklenenin altında gerçekleşmesinde memur ve emekli gelirleri etkili oldu.

TÜİK'in yayımladığı verilerde enflasyonun yüzde 1,64 arttığı görüldü. Böylece altı aylık enflasyon oranı yüzde 24,73 oldu. Diğer taraftan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyona göre yüzde 24,73 oranında zam alacak. Bu yüzde artış kök maaşa uygulanacak.

Resmi enflasyon verilerinin beklenenden düşük olması nedeniyle milyonlarca emekli maaş zammı alamayacak. Konuyla ilgili bir sçıklama yapan Prof. Dr. Aziz Çelik, k, "Kimse resmi enflasyonun üzerinde bir artış elde edemedi ama milyonlarca çalışan, memur ve emekli enflasyonu ezdi!" değerlendirmesinde bulundu.

Milyonlarca emeklinin yazı kışa çevrildi

Kök maaş miktarı ı 8 bin liranın altı olan Bağ-Kur çalışanları ve emeklileri, Çelik'in hesaplamasına göre yüzde 0 alacak.

Temel emekli maaşı 10 bin TL'nin altında olan 4 milyona yakın emekli var. Çelik'in hesaplamasına göre aylık maaşı 8 bin liranın altı olan milyonlarca Bağ-Kur işçisi ve emeklisi maaş artışı alamayacak.

8 bin TL temel emekli maaşı alan emeklinin yüzde 24,73 zam alması halinde aylık maaşı 10 bin TL civarında olacak. Aylığı zaten 10 bin TL olduğundan yüzde 0 zam almış oluyorlar.