Listedeki emeklilere 2500 TL ek ödeme! Herkese değil, sadece onlara verilecek

Ak Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum'un seçim vaadi parti içinde ikiliklere sebep oldu. Emeklilere 2.500 TL destek verilmesi beklenen kampanyada desteğin tüm emeklilere verilmeyeceği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Listedeki emeklilere 2500 TL ek ödeme! Herkese değil, sadece onlara verilecek

Ak Parti'yi İkiye Bölen Seçim Kampanyası

İhtiyaç sahibi emeklilere yapılması planlanan 2.500 TL'lik destek AK Parti içinde bölünmelere sebep oldu. 

Bu kararla, %49,25 zam alan SSK ve Bağkur emeklileri artık memur emeklileri ile aynı zammı alacak. Sonuç olarak en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye çıkartıldı.

Yerel seçimler yaklaşırken, belediyeleri kazanmak isteyen siyasi partiler tarafından vatandaşları etkilemek için vaatler sunulmaya devam ediyor.

AK Parti adayı Murat Kurum, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu ve İyi Parti adayı Bura Kavuncu'nun, halen görevde olan Ekrem İmamoğlu'na karşı yarışacağı yerel seçimlerin en büyük gündemi İstanbul olacak.

İmamoğlu'nun en büyük rakibi olan AK Partili eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, seçim kampanyasında emeklilere de yer verdi. Seçim kampanyası sırasında partinin emeklilere 2.500 TL destek sağlayacağı belirtilmişti. Ancak bu destek AK Parti içinde fikir ayrılıkları yarattı.

para

Çalışma Bakanlığı Buna Karşı Çıktı

İstanbul seçim kampanyasında açıklanan emeklilere 2 bin 500 TL'lik destek tartışma konusu oldu. Kampanyada açıklanan 'ihtiyaç sahibi emeklilere destek' ifadesinin Çalışma Bakanlığı'nın tepkisine neden olduğu öğrenildi. Kampanyada kullanılan ifadenin ‘emeklilere muhtaç duruma düşecek kadar maaş veren hükümet’  anlamına geldiği belirtilerek parti içinde itirazlara yol açtı.

Bu arada, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un seçim kampanyasından tüm emeklilerin dahil edilmediği belli oldu.

Sadece evi, arabası ya da ek geliri olmayan ve bunu kanıtlayabilen emekliler bu desteği alabilecek.