Listede adı soyadı olan emekliler oh çekecek! O tarihte 4.431 TL birden artacak

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber emekli zamları gündeme geldi. Ekonomist Şeref Oğuz, açıklamalarında beklenen yeni emekli düzenlemelerine değinerek gözleri o tarihe çevirdi.

Listede adı soyadı olan emekliler oh çekecek! O tarihte 4.431 TL birden artacak

16 milyondan fazla emekli vatandaşı ilgilendiren düzenleme için çalışmalar başladı. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı için yüzde 49,25 oranında zam açıklanırken kök maaşlara yansıtılarak en düşük emekli maaşına yüzde 33,3 oranında artış uygulandı. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamalarda tüm emekliler için seyyanen zammın olmayacağının altını çizerken en düşük emekli maaşının yetersiz olduğu kabul edildi. Yalnızca en düşük maaşı alanlar için sinyaller verildi.

Ekonomist Şeref Oğuz seçimlere haftalar kala zam beklentisini yukarı çevrirken hükümetin en düşük emekli maaşını çıkaracağı seviyeleri hakkında tahminlerini duyurdu. Son yapılan zamlarla birlikte en düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesinin büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirten uzman isim, Aralık ayında açıklanan bir verinin, emekli zammı etkili olacağını savundu.

yerel seçim öncesi zamlarEmekliler olumsuzluklar karşısında yüzdelik zamları belirten Oğuz, emeklinin geçim sıkıntısı çektiğini bu miktarlarla geçinmek mümkün olmadığını 10 bin TL maaş ile emekliler ciddi sorunların yaşadığını belirtti.

6 MİLYONUN OYU İŞLERİ TERSİNE ÇEVİRDİ
Seçimler öncesinde özellikle en düşük emekli maaşı alnlara zam uygulanırken Oğuz, mart ayında seçim öncesinde düzenleme olacağının sinyallerini verdi. 6 milyon emekli oy kullanacağının altını çizerken tüm emekliler için geçerli olmasada en düşük emekli maaşı alanların artış görmesi gerektiğine dair konuştu.