Kripto parası olanlara flaş uyarı! O tarihten sonrası tufan olacak

En çok işlem gören sanal para birimi olan Bitcoin, Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.890 dolara ulaştı. O zamandan beri Bitcoin 63.263 dolara yükseldi ve şu anda 62.520 dolardan işlem görüyor.

Kripto parası olanlara flaş uyarı! O tarihten sonrası tufan olacak

En yaygın dağıtılan kripto para birimi olan Bitcoin ile hareketlilik devam ediyor. Dün Bitcoin 63.263 dolardan işlem gördü. Dijital para birimi Bitcoin'in fiyatı şu anda 62.520 dolar.

Dijital para birimi, Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.890 dolara ulaştı. O zamandan beri Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı. Dikkat çeken kripto para birimlerinin fiyatlaması yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldı. Pazarın hacim bakımından en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bu hafta önemli derece sayılan o eşiği de aştı.

2 YILDAN DAHA FAZLA SÜREDE SONRA İLK DEFA GÖRDÜ!

Kripto parası olanlara flaş uyarı

Bitcoin'in en son 18 Kasım 2021'de 60.000 dolar seviyesini test ettiği görülmüştü. Bitcoin, 10 Kasım 2021 yılında tüm zamanlardaki en yüksek seviyesi olan 69.000 doları test etmişti.

"Konu sadece rakamlardan ibaret değil"

Dijital varlık yatırım fonu olan ARK36'nın kurucusu Mikkel Morch, Cointelegraph, Bitcoin'in yükselişini şöyle anlattı.

"Bu, kurumsal yatırımcıların kripto para birimleri dönüştürücü potansiyeline olan güveninin bir işaretidir. EFT'ye yeşil ışık yakılıp yeni bir iyimserlik dalgasına yol açtı. EFT'nin onaylanması ise ticaret hacim durumunu artırdı ve kripto şirketlerini daha geniş bir ortamda ön plana çıkardı"

Bitcoin neden yükseliyor?

ABD'de Bitcoin ETF'lerine yönelik kurumsal talep, son yükselişin büyük itici gücü oldu, ancak bu talep hala madenciler tarafından çıkarılan günlük Bitcoin miktarının çok üzerinde. Nisan ayındaki ödül yarılanmasının ardından bile Bitcoin'e olan talep mevcut seviyede kalırsa, madencilerin günlük ürettiği Bitcoin miktarı ile talep arasındaki fark genişleyecek ve bu da kripto para biriminin fiyatının daha da yükselmesine neden olacak. Bu, Bitcoin'e olan talebi artıran en önemli faktörlerden biri olarak kabul ediliyor.

Bitcoin ETF piyasasına ilişkin son verileri kontrol ettiğimizde dünkü işlem durumunda işlem hacminin 2 milyar dolara ulaştığını gördük. BlackRock'un işlem hacminde tekel olduğu görülüyordu ancak varlık yönetimi şirketinin işlem hacminin 1,3 milyar dolara ulaştığı bildirildi.