Kredi kartıyla alışveriş yapanlar dikkat! Yeni sistem kullanıcıları çileden çıkaracak

Kredi kartı kullanımındaki artış, bir düzenleme mi getirecek.. İşte detaylar....

Kredi kartıyla alışveriş yapanlar dikkat! Yeni sistem kullanıcıları çileden çıkaracak

BU HABER KREDİ KARTI KULLANICILARINI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Kredi kartı kullanımındaki artıştan dolayı bir çok kişi yükselen faizlerden oldukça rahatsız olduğunu dile getiriyor. Merkez bankasının son kararı olan fazileri sabit tutma kararı da kredi kartı faiz oranlarında değişiklik olup olmayacağı bir çok vatandaş tarafından merak ediliyor. İşte bu sorunun yanıtı haberimizde…

kredi kartı

 Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yakın zamanda yaptığı bir konuşmada kredi kartlarından yapılan harcamaların oldukça arttığını ifade ederek kullanıcıları uyarmıştı. Bu da kredi kartı kullanımına bir düzenleme yapılabileceği sinyalleri olarak değerlendirilmişti. Kredi kartı harcamalarındaki yoğunluktan dolayı ekonomistlerde bir düzenleme gelebileceğini ortaya atmıştı. Ancak Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra kredi kartları ile ilgili henüz bir düzenleme gelmedi. Ama bir çok ekonomist Özellikle yerel seçim sonrasında böyle bir değişikliğe gidileceğine inanıyor.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporu sunumunda yaptığı konuşmada kredi kartı harcamaları ile ilgili olarak söyledikleri bu şekilde düşünmeye sevk etti. Bu da asgari ödeme oranlarında artış ya da taksit sayısında azalma olabileceği şeklinde yorumlandı.