Kredi kartı kullanıcılarına şok karar! TCMB flaş kararı duyurdu!

Kredi kartı kullananlara üzücü haber! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı kullanımıyla ilgili yeni düzenlemeler yaptı. Yapılan bu düzenlemeler ile kontrolsüz kart kullanımı ve yüksek oranda borçlanmaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Kredi kartı kullanıcılarına şok karar! TCMB flaş kararı duyurdu!

Yılın başında bankaların müşterilerine verdiği yüksek orandaki nakit avansın ekonomide bazı sorunlara yol açtığı belirtiliyor. Yapılan yeni düzenleme sonucunda artık bankalar, daha az nakit avansı verecek ve bu avansları daha kısa sürede geri ödenmesini talep edecek. 

kredi kartı kullanımı

Nakit Avans Limitlerinde Sıkı Denetim

Ekonomi yönetiminin aldığı yeni karar doğrultusunda, düşük faiz oranlarından faydalanarak taksitli nakit avans kullananların sayısı sınırlanıyor. Bu kapsamda, 3 aydan uzun vadeli taksitli nakit avans işlemleri yasaklandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı ile yapılan nakit avans işlemlerinde yeni bir düzenleme yaptı. Yapılan düzenleme ile kredi kartı sahipleri günlük olarak kart limitlerinin sadece yüzde 25’i oranında nakit avans çekebilecek. Örneğin, 10.000 TL limiti olan bir kredi kartı sahibi, günde en fazla 2.500 TL nakit avans çekebilecek. Yeni düzenleme ile ekonomideki aşırı borçlanmayı önlemek ve finansal istikrarı sağlamak amaçlanıyor. 

Kredi Kartı Taksitlerine Yeni Yasaklar Mı Geliyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kredi kartı taksitleri konusundaki açıklamaları, sektörde büyük yankı uyandırdı. Bakan Şimşek’in eleştirileri, kredi kartlarıyla yapılan taksitli alışverişlere yeni yasakların getirilebileceği yönündeki endişeleri artırdı.