Akaryakıt fiyatlarına şok zam! 43 TL birden zam geldi!

Benzine, bir depoda 43 liranın üzerine çıkarak bir zam geliyor. Gelen zammın detaylarıyla birlikte tarihi haberimizde..

Akaryakıt fiyatlarına şok zam! 43 TL birden zam geldi!

Akaryakıtla ilgili bir son dakika haberi paylaşıldı. Haberlerde, Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ve döviz kuru nedeniyle benzinin litre fiyatının arttığı bildirildi. Fiyat artışıyla birlikte benzinin fiyatı 43 liranın üzerine yükselecek.

Geçen hafta 80 doların altına düşen Brent ham petrolü o günden bu yana hızla 81 dolara yükseldi. Bu artışa dolar kurunun da eşlik ettiği görüldü. Uzun süredir 33 lira civarında seyreden dolar kuru, son günlerde tekrar yükselişe geçerek 33,56 liraya ulaştı.

UEA'nın brent petrol tahmini!

Akaryakıt fiyatlarına şok zam! 43 TL birden zam geldi!

Uluslararası Enerji Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Çin'deki ekonomik yavaşlamanın tüketim üzerinde olan etkisi nedeniyle Brent'in yüksek petrol içeriğinin 2025 yılında azalacağı belirtildi. Açıklamada 2025 yılında bir düşüş beklendiği belirtildi.

Zam gelecek!

Brent ham petrolü ve dolar kurundaki artış nedeniyle benzin fiyatlarına 85 kuruş zam yapıldığı bildirildi. Fiyat artışı aynı gün pompa fiyatlarına yansıtılacak. Motorinin satış fiyatına ise herhangi bir artış beklenmiyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43,74 lira oldu. Benzin litresi ortalama 43,61 liradan satılıyor.

Bunun sonucunda benzin fiyatlarına 44 lira zam gelecek. Yaklaşan fiyat artışı nedeniyle 50 litre bir deponun zamdan önce 2 bin 180 liradan dolarken zamdan sonra 2 bin 223 lira yani 43 liraya dolmuş olacak.