Sürücülere yüzde 75 zam şoku! Gece yarısı 245 TL'ye yükseldi!

Araç sahipleri için üzücü haber geldi! Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartları için bankalara verilen otomatik ödeme talimatlarına önemli oranda bir zam yapılacak.

Sürücülere yüzde 75 zam şoku! Gece yarısı 245 TL'ye yükseldi!

Bankacılık sektörü kaynaklarından alınan bilgiye göre, 19 Ağustos itibarıyla Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) otomatik ödemelerinde yüzde 40 oranında artış yapılacak.

HGS Alt Limiti 245 TL'ye Yükseliyor

Araç sürücüleri için yeni bir zam haberi geldi. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanıcılarını ilgilendiren bu habere göre, yeni HGS ücret tarifesi bu hafta içerisinde müşterilere kısa mesaj yoluyla bildirilecek ve 19 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak.

hgs ücret zammı

En son 1 Nisan'da yüzde 75 oranında zamlanan HGS alt limiti, yeni düzenlemeyle birlikte 245 TL'ye çıkarılıyor. Temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamların ardından HGS limitlerinde de güncelleme yapılması gerektiği belirtilmişti. Bu sayede, HGS kullanıcılarının otoyol ve köprü geçişlerinde yetersiz bakiye sorunu yaşamasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte otomatik yükleme tutarı da 245 TL olarak belirlendi. Böylece, kullanıcıların HGS bakiyelerinin sürekli yeterli seviyede kalması sağlanacak. HGS ücretlerine yapılan bu zammın temel nedeni, artan maliyetler olarak gösteriliyor. Yakıt fiyatları, personel giderleri ve sistem bakım maliyetlerindeki artışlar, HGS ücretlerine yansıtıldı.