Kömür Yardımı Başvurularını Kaçırmayın! İşte E-Devlet Başvurusu ve Şartları

Köylerde yaşayan, doğalgaz olmayan yerlerde yaşayan vatandaşlar için kömür yardımı başvuruları alınmaya başlandı.

Kömür Yardımı Başvurularını Kaçırmayın! İşte E-Devlet Başvurusu ve Şartları

2023-2024 Kömür Yardımı Başvurusu: Şartlar ve Nasıl Yapılır?

Köylerde İkamet Eden Vatandaşlar için Kömür Yardımı

Özellikle köylerde ikamet eden vatandaşlar, devlet tarafından dağıtılan kömür yardımlarına nasıl başvuru yapacaklarını araştırıyor. İşte başvuru süreci ve şartları:

Başvuru Şartları

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi hanelere temin edilen kömürün ulaştırılması şeklinde yakacak yardımı yapılmaktadır. Başvuru için şu kriterler geçerlidir:

  • Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler,
  • Sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler faydalanabilmektedir. (2023 yılı için 3.800,78 TL)

2023/06/14/para8.jpg

Kömür Yardımı Miktarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kömür miktarını belirlerken bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerlerini dikkate alacaktır. 2023 kömür döneminden itibaren Bakanlık tarafından miktarlar belirlenecektir.

Başvuru ve Dağıtım Süreci

Kömür yardımı başvurusu e-devlet kapısı üzerinden alınacak. Başvuru yapacak olanların şu adımları takip etmeleri gerekmektedir:

  1. E-devlet sayfasına giriş yapın.
  2. "Yeni Başvuru" kısmından aileniz ile ilgili bilgileri doldurun.
  3. "Devam Et" dediğinizde "Kömür Yardımı" seçeneği karşınıza çıkacaktır.

Ne Zaman Alabilirsiniz?

Kömür yardımı başvurusu yapan ve başvurusu kabul edilenler, kış ayları gelmeden kömürlerini alabilecekler. Teslimatlar, kış ayları öncesinde belirlenen sevkiyat programına göre gerçekleştirilecektir.

Unutmayın, kömür yardımı başvurusu için e-devlet kapısını ziyaret edebilir ve başvurunuzu kolayca yapabilirsiniz. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için bu destek, kış aylarını daha sıcak ve konforlu geçirmelerini sağlayacaktır.