Kıyma, kuşbaşı, bonfile hayalleri rafa kalktı! Yeni kilogram fiyatını duyan şok geçirecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, et fiyatlarında ki pahalılığı vurguladı. 'Birkaç ay içerisinde etin kilosunu 1000 TL'yi bulacak' dedi. İşte ayrıntılar.

Kıyma, kuşbaşı, bonfile hayalleri rafa kalktı! Yeni kilogram fiyatını duyan şok geçirecek

2010 yılında 25 lira olan karkas etin kilogram fiyatının 460 liraya yükseldiğini kaydeden Adem, şöyle konuştu: "Üretim girdilerinin fiyatlarına müdahale etmezlerse vatandaş önümüzdeki 4-5 ay içinde 1000 liraya et almak zorunda kalacak."

et

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, et fiyatlarına son aylarda düzenli ve sistematik bir şekilde zam yapıldığını belirtti.

BUNLAR OLMADIKÇA ET FİYATLARINDA DÜŞÜŞ OLMAYACAK

Adem, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan öncesi yaşanan bu artışları telafi etmekte zorlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye kendi kendine yetebilen hayvancılık ülkesi olmaktan hayvan ithal eden bir ülkeye dönüştü. Her yerde mera var ama biz hala canlı hayvan ithal ediyoruz. Üreticilerimiz üretemez hale geldi. Vatandaşlarımız et, süt alamayacak hale geldi. Tarım Bakanlığı sürekli olarak bu sorunu ithal etle çözmeye çalışıyor. İthal et dövizle alınıyor. Tarifeler yüksek olduğu için yurt dışından doğru düzgün et bile alamıyoruz. Fiyatların sabit kalması ve düşmesi için üretim maliyetlerinin düşmesi gerekir. Üretim girdi maliyetleri düşmezse et fiyatları artmaya devam edecek."

ET FİYATLARI Bİ TL'Yİ AŞABİLİR

Yetiştiricilerin zor durumda olduğunu ve üretim maliyetlerinin arttığını belirten Erhan Adem, şöyle konuştu: "Karkas etin kilogram fiyatı 2010'da 25 lira iken 2024 şubat ayında 460 liraya çıktı. Eğer müdahale etmezlerse vatandaşlar ay içinde 1000 lira ve üzeri et almak zorunda kalacak" yorumunu yaptı.

Türkiye'nin büyükbaş hayvancılık konusunda kaos içinde olduğunu ifade eden Adem, "Ülkemizin hayvan ithalatına değil, üretim maliyetlerini düşürmeye ya da vatandaşın alım gücünü artırmaya ihtiyacı var."