Kıyıda köşede altın biriktirenler yaşadı! 15 gün sonra altın bu fiyatı görecek!

Altın fiyatlarında dalgalanma devam ediyor. Ülkede altının ons fiyatı gram altının fiyatını da etkiliyor. ABD ve Türkiye piyasaları tatildeyken uzmanlardan dikkat çekici bir yorum geldi. Yapılan yorumlara göre sonbaharda faiz beklentileriyle yaklaşan ABD seçimleriyle birlikte ons altının farklı fiyatları ortaya çıkabilir.

Kıyıda köşede altın biriktirenler yaşadı! 15 gün sonra altın bu fiyatı görecek!

Altın fiyatları ons altının etkisiyle daha hızlı yükseldi. Ons altın 2.350 dolara ulaştı. Bu taraftan alınan destek sayesinde yükselen Gram Altın, 2450 TL bandını aştı. Piyasada tüm gözler İngiltere ve ABD'de yayınlanacak önemli verilerde. Verilerin açıklanması öncesinde altın cephesinde yukarı yönlü fiyat hareketlerinin görülmesiyle birlikte gram, çeyrek, 22 karat bilezik ile Cumhuriyet altını fiyatları da endişe yaratan konular arasında yer aldı. Altın fiyatları kayıplarını telafi ederek hızla yükselmeye başladı. İngiltere ve ABD'de bugün açıklanan önemli veriler yatırımcıların ilgi odağı olacak. Verilerden önce ons altın 2350 dolara ulaşırken gram altın 2450 TL'yi aştı. Altın fiyatlarının gelişimini belirleyecek gelişmeler şöyle..

Piyasada tüm gözler İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) bugün açıklayacağı faiz kararına odaklanmış durumda. Edinilen bilgilere göre ABD'de mayıs ayı ilk çeyrek cari denge, haftalık işsizlik başvuruları ve konut başlangıç ​​verileri açıklanacak. Bu veri Fed'in faiz kararında etkili olacağından altın fiyatlarının yönünün belirlenmesinde de etkili olacak.

ALTININ BÜYÜMESİ HIZLANDI!

Temel verilerin öncesinde gram altın, onsların öncülüğünde yükseldi. Bir ons altının fiyatı hızla arttı ve 2.350 dolara ulaştı. Buradan esen rüzgar sayesinde yön bulan gram altının fiyatı daha da arttı.

Altın fiyatları, ABD Hazine tahvil getirilerindeki ılımlı düşüşten dolayı dünkü düşüşünü tersine çevirdi. ABD perakende satış verilerinin açıklanması sonrasında güzel bir geri dönüş yaşadı.

Kıyıda köşede altın biriktirenler yaşadı

Ekonomik aktivitenin ikinci çeyrek diliminde durgunluğunu sürdürdüğünü gösteren veriler, ABD Merkez Bankası'nın Eylül ayında faiz indirimine giderek hem Hazine primini hem de doları düşüreceği yönündeki beklentileri yeniden canlandırdı. Piyasa şu anda Fed'in Eylül ayında faiz oranlarını düşürme olasılığını dün %61'den %67'ye yükseltiyor.

Altın yükselmeye çalışsa da, bugünün ABD federal tatili olması ve ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle zayıf ticaret ortamı nedeniyle daha fazla kazanç elde edemedi. 1 ons altının fiyatı bu sabah 2.327 dolardı.

SONBAHARDA DİKKATLİ OLUN!

Altın fiyatlarını inceleyen analistler aylardır süren düşüşe işaret ederek şunları söylüyorlar:

Bu yatay fiyat görünümü ve Fed'den gelen baskının kısa ve orta vadede devam etmesi muhtemel. Sonbaharda faiz beklentileri ve yaklaşan ABD seçimleriyle birlikte altının ons başına farklı fiyatları ortaya çıkabilir."