Kiracılara az önce uyarı geldi! Bunu yapanlar o günden sonra dizlerini dövecek

Tahliye duyurularıyla ilgili kiracılara son dakika uyarıları geldi. Avukat Tarık Çakmak, konuyu X sosyal ağ hesabından paylaştı. İşte o yazı..

Kiracılara az önce uyarı geldi! Bunu yapanlar o günden sonra dizlerini dövecek

Kiralık konut piyasasındaki kriz daha da kötüleşiyor ve ev sahipleri ile kiracılar arasındaki çatışmalar katlanarak artıyor. Ev sahipleri ile kiracılar arasında neredeyse her gün yeni bir tartışma ortaya çıkıyor. Ev sahipleri, yüzde 25 artış limiti nedeniyle konutun gerçek değerine karşılık gelen kiranın alınamamasına tepki gösteriyor.

Diğer taraftan kiracılar ise fahiş fiyat artışlarından ve tahliye taleplerinden şikayetçi. Ayrıca taraflar arasında sınır dışı edilme taahhüdü de sıklıkla tartışılan konulardan biridir.

Kiracıya son dakika uyarısı!

Kiracılara az önce uyarı geldi!

Avukat Tarık Çakmak, resmi sosyal ağ hesabı X https://twitter.com/avtarikcakmak üzerinden boş tahliye yazısına ilişkin bir yazı paylaşarak kiracılara yönelik bir uyarı yaptı. Tarık Çakmak, şunları söyledi:

“Kiracının tahliye sözleşmesini boş bırakıp sonradan doldurduğu yönünde bir ifade duymak mümkün değil. Çünkü belgeyi imzaladığında boşluğun nasıl doldurulacağını peşinen kabul etmiş sayılırdı.

...Taraflar arasında izleme ve karar almaya esas olan 2 Nisan 2009 tarihinden itibaren geçerli olan 1 yıllık kira sözleşmesine ilişkin herhangi bir uyuşmazlık yoktur. Davalı, 3 Temmuz 2009 tarihinde kiralanan mülkte kaldığı süre boyunca tahliye taahhüdü ile 1 Nisan 2009 tarihinde kiralanan mülkten ayrılacağını beyan ve taahhüt etmiştir. Taraflar arasındaki kira sözleşmesinin süresi bir yıl olmakla birlikte, kira sözleşmesinin imzalanmasından sonra taraflar anlaşıp kira süresini kısaltabilir veya uzatabilirler. Bunu engelleyecek herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Diğer taraftan; davalı taahhütnamenin imzalanmasını kabul etmiştir. Bu davada sanığın iddiası, sınır dışı etme taahhütünden vazgeçtiği ve bu taahhüdün sonradan yerine getirildiği yönündedir. Çünkü belgeyi imzalarken boşluğu doldurmayı peşinen kabul etmiş sayılırsınız..." 

Kiracılara az önce uyarı geldi!