Kalabalık ailelerin masrafı bitiyor! PTT başvuruları açtı: Herkese her ay ödenecek

PTT Başvurularında Sadece Kimlik Yeterli, Elektrik Tüketim Desteği Şartları Açıklandı: Binlerce Haneye Aylık 260 TL'ye Kadar Fatura Desteği Sağlanacak!

Kalabalık ailelerin masrafı bitiyor! PTT başvuruları açtı: Herkese her ay ödenecek

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından düzenlenen genel yardım ve aylık programlarına ilişkin elektrik tüketim yardımı kriterleri belirlendi. Bu destekten yararlanacak aileler için belirlenen şartlar çerçevesinde, 4 kişilik bir ev için 125 kWh'lik elektrik kullanımında 216.82 TL'lik fatura katkısı sağlanırken, 5 veya daha fazla kişilik bir ev için 150 kWh'lik tüketimde aylık 260.19 TL'lik fatura yardımı sunulacaktır.

SYD tarafından hak sahipliği tespit edilen ve devam eden haneler, aylık 260 TL'ye kadar elektrik tüketim desteğinden faydalanabileceklerdir. Bu bağlamda, 1-2 kişilik ihtiyaç sahibi evlere 75 kilovaatsaat (kwh) elektrik karşılığı 130.09 TL, 3 kişilik evlere 100 kwh için 173.46 TL, 4 kişilik evlere 125 kwh için 216.82 TL, 5 veya daha fazla kişilik ailelere ise 150 kwh için aylık 260.19 TL elektrik fatura destekleri sağlanacaktır.

fatura

Bu sosyal yardım programından, belirli şartlara uyan ihtiyaç sahibi aileler yararlanabilmektedir. Bu kapsamda, 65 yaşını geçmiş muhtaç bireyler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler, kronik hastalık yardım programından faydalananlar bu destekten istifade edebilirler.

Başvuru yapmak isteyenlerin resmi bir kuruma gitmelerine ihtiyaç yoktur. Sadece kimlik kartı ve elektrik faturasıyla birlikte PTT şubesine başvurmaları yeterlidir. Hak sahibi ailelerin hak sahipliği onaylandıktan sonra, sistem üzerinde düzenli olarak aylık kontroller yapılarak ödemeler düzenlenir. Bu destekten faydalanmak isteyenlerin ev sahibi olmaları veya elektrik sayaçlarının ev sahiplerine ait olması, destek almalarına bir engel teşkil etmez.

fatura

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, önceki yıllarda bakanlık bütçe görüşmeleri esnasında, İhtiyaç Sahibi Hanelere Elektrik Tüketim Desteği Verilmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı temelinde desteklerin devam ettiğini ifade etmişti. Bu bağlamda, 2019 yılından itibaren ulaşan toplamda 19.2 milyar TL'yi aşan elektrik tüketim desteği sağlanmış olup, geçen yıl 1.9 milyon haneye 1.7 milyon ton kömür yardımı ve 634 milyon lira değerinde doğalgaz tüketim desteklemesi gerçekleştirilmiştir.