Kadınlara 'yalnız değilsiniz' yardımı başlıyor! Tek şartla 2000 TL'lik sosyal yardım ödenecek

Eşi vefat eden kadınların maddi bağımsızlığı için devlet kolları sıvadı. İşte yeni oluşturulan destek ödemesi detayları...

Kadınlara 'yalnız değilsiniz' yardımı başlıyor! Tek şartla 2000 TL'lik sosyal yardım ödenecek

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA YENİ YARDIM ÖDENEĞİ!

Devletin bir çok kalemde yardıma muhtaç olan vatandaşlarına yönelik hazırladığı yardım paketlerine bir yenisi daha eklendi. Buna göre Eşi ölen kadınlara yardımda bulunulacak. Hayata geçirilen yeni yardım ödeneğinin detayları netleşti. Sizler için araştırmalarımız doğrultusunda yardım paketinin detaylarını öğrendik. İşte yardımdan faydalanmak için başvuru şartları….

ödeme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen destek programında kadınlara yalnız değilsiniz mottosu ile destek olunacak. Bu destek paketinden ise bir çok kadın yafdalanacak. Bu anlamda kadınlara ekonomik bağımsızlıkları verilmiş olacak. Bu kapsamda her iki ayda bir 2 bin lira maddi destek ödemesi kadınlara verilecek.

PEKİ NASIL KATILIM SAĞLANACAK?

Kadınlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il veya ilçe müdürlüklerine verecekleri birkaç belge ile başvurularını tamamlayacaklar. Bu belgeler kimlik belgesi eşlerinin öldüğünü beyan eden evrak ve banka hesap detayı. Bu belgeleri eksiksiz olarak tamamlayan kadınlar bu destek ödemesinden yararlanabilecek.