Kadınlara iki ayda bir 1000 TL harçlık! Bu şartı sağlayan tüm kadınlar alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara, öksüz ve yetimlere özel desteğinin devam ettiğini duyurdu. Başvuru yapanlara düzenli olarak yatırılan destek ödemesi, dar gelirliye can suyu olmaya devam ediyor. Peki bu destek ödemeleri hangi şartlarda veriliyor? Kimler nasıl destek ödemesinden faydalanabiliyor? İşte merak edilen tüm detaylar...

Kadınlara iki ayda bir 1000 TL harçlık! Bu şartı sağlayan tüm kadınlar alacak

Düzenli geliri olmayanlar için harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal güvencesi de olmayanlar için çeşitli destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Toplumsal dayanışmayı güçlendirmek üzere aksiyon almaya devam eden bakanlık, özellikle eşi vefat etmiş olan kadınlara çeşitli yardımlarda bulunuyor. Düzenli olarak destek sağlayan bakanlık eşi vefat eden kadınların kimlik belgesi ile başvurması durumunda bakanlık, her iki ayda bir 1000 liralık destek sağlıyor. Peki nasıl? Kimle bu destekten faydalanabiliyor? 

Her dönem öksüz ve yetimlere, eşi ölmüş kadınlara, geliri olmayan vatandaşlara ve ihtiyaç sahiplerine destek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım ödemelerini sürdürüyor. Haziran 2024’te de yardımların hesaplara aktarılacağını müjdeleyen bakanlık, bu kapsamda çocuklar için de annelere 600’er liralık destek ödemesi yapıyor. Peki anneler bu destekten nasıl faydalanıyor? 

destek ödemesi

Kimler Aile Bakanlığı’nın nakit yardım programından faydalanabilir? 

Nakit yardım programından faydalanabilmek için öncelikle bazı şartların sağlanması gerekiyor. Özellikle sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen eşi vefat etmiş kadınlar bu programdan faydalanabiliyor. Eşi vefat eden kadınlar için 1000 TL olan bu yardım, öksüz ve yetim çocuklar için 600 TL olarak yatırılıyor. 

Nakit desteğe başvuru nasıl yapılır? 

Söz konusu 1000 TL eşi vefat edenlere, 600 TL de öksüz ve yetimlere verilen destek ödemesine başvurular kimlik belgesi ile yapılıyor. Yoksulluk şartlarını sağlayan kişilere, başvuru yapmaları durumunda verilen bu ödemeler, yıl boyu belirli periyotlar halinde hesaplara yatırılıyor. İhtiyaç sahibi bireylerin hayat standartlarını yükseltmek ve toplumda eşitlik sağlamak amacıyla hayata geçirilen bu destekler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal politikalardaki kararlılığını ortaya koyuyor.

destek ödemesi

Nakit yardım programından yararlanmak isteyenlerin, kimlik belgesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuruların değerlendirilmesi sonrasında gerekli şartları sağlayanlara ödemeler düzenli olarak hesaplarına aktarılıyor. 

Nakit destek ödemesi ayın kaçında hesaba yatar? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirlilere özel sağladığı bu destek ödemeleri, bakanlığın yaptığı açıklamalar sonrasında hesaplara yatırılıyor. Bu nedenle her ay aynı tarih yerine, yapılan açıklamalara bağlı olarak ihtiyaç sahibine aktarılıyor. Yani, bu tip destek ödemelerinin tarihlerini öğrenmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesaplarını takip etmek gerekiyor.