Kadınlara bakanlıktan yardım eli! Başvurana 1000 TL nakit yardım!

Bakanlık tarafından Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik nakit desteği sağlanıyor. Özellikle sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan kadınlara devlet tarafından yardım veriliyor.

Kadınlara bakanlıktan yardım eli! Başvurana 1000 TL nakit yardım!

KADINLARA 1.000 TL NAKİT YARDIMI BAŞLADI…

Bakanlık tarafından Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik nakit desteği sağlanıyor. Özellikle sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan kadınlara devlet tarafından yardım veriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dar gelirliye ya da ihtiyaç sahibi kişilere bir çok destek ödemesi yapılıyor. Bu yardımlardan biri de her ay düzenli olarak eşi ölen kadınlara verilen bin liralık nakit yardım. Peki bu yardım için gerekli şartlar neler ? Kimler bu yardımdan yararlanabilir? İşte detaylar…

para

 Devlet tarafından verilen bu yardımlardan kimlerin yararlanabileceği belirtildi. Bu yardımlar son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlar, hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan kadınlar, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınlar a veriliyor. Bu yardımdan yararlanmak için gerekli koşulları sağlayan kadınların başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular için de kişilerin kimlik Belgesi ile başvurmaları gerekiyor. Bu yardıma başvuran kadınlar başvuruları onaylandıktan sonra 1000 lira destek ödemesini iki ayda bir olarak almaktalar. Bu yardımlar ile özellikle yardıma ihtiyacı olan kadınların maddi anlamda zorluk çekmemeleri için veriliyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR ?

Eşi vefat eden kadınlar istenen belgeleri Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na getirerek başvurularını yapabilirler. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra da hak sahiplerine gerekli yardımlar yapılmaktadır. Başvuru yapacak kişiler Kimlik belgeleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na Giderek başvuruyu kolayca yapabilirler. Gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra da hak sahipleri bu yardımlardan yararlanabiliyorlar.