Kadınlara 12 ay nakit destek! İstanbul, Ankara, İzmir'de yaşayanlar dikkat

Devletin destekleri her geçen gün artıyor, ihtiyaç sahiplerine yardım eli giderek güçleniyor. Devlet sosyal yardım ödemelerine yenisini ekledi. SGK’dan gelen son dakika bilgisine göre yapılacak olan bu destek ödemesi çalışan anneler için yapılacak. İşte detaylar….

Kadınlara 12 ay nakit destek! İstanbul, Ankara, İzmir'de yaşayanlar dikkat

Devlet ihtiyaç sahibi ailelere elini uzatmaya devem ediyor. Bir destek haberi de çalışan anneler için geldi. Detaylar haberimizde…

dizi

ÇALIŞAN ANNELERE 325 EURO DESTEK BAŞVURUSU BAŞLADI! ANNELERE DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, EDEVLET BAŞVURU EKRANI 2024

Çalışan annelere yönelik 325 euroluk emekli maaşının ödenmesine ilişkin detaylar yayımlandı ve başvuru ekranı açıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadınlara meslek hayatında destek vermeye devam ettiğini belirterek, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay çalışan annelere 325 euro (11 bin 339 TL) destek ödeneceğini duyurdu. Peki çalışan annelerden 325 euro nafaka nasıl talep edilir, şartları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar haberimizde…

ÇALIŞAN ANNELERE 325 EURO DESTEK ÖDEMESİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI. PEKİ ANNELERE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR? İŞTE E-DEVLET BAŞVURU EKRANI...

Milyonlarca kişinin merakla beklediği çalışan annelere yönelik 325 euroluk maddi desteğin detayları birer birer açıklanıyor ve başvuru ekranı açılıyor. 

Çalışan annelere yönelik 325 Avro desteğine nasıl ve nereye başvurulacağı birçok kişi tarafından merak edilirken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 12 ay süreyle 325 Avro destek sunuyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplam 3.500 anne kapsanıyor. Avrupa Birliği'nin yardımıyla. Proje sendika tarafından destekleniyor.

PEKİ, ÇALIŞAN ANNELERE 325 EURO DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL VE NEREDEN YAPILIR, ŞARTLAR NELER 2024?

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da kadınlara ödenecek nafakayla ilgili detayları açıkladı.

 Bakan Işıkhan'ın açıklaması şöyle: “Kadınları mesleki hayatın her kademesinde desteklemeye devam ediyoruz.

Sosyal güvenlik kuruluşumuz aracılığıyla;

Annelerin çocuk bakımı sorumlulukları nedeniyle işten ayrılmalarını önlemek için onları destekliyor ve tam zamanlı işte kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin 2. dönem kayıtları bugün resmi olarak başlıyor.

Proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir'de çalışan annelere 12 ay boyunca 325 avro (11 bin 339 TL) destek ödenecek.

Eğitimli ve garantili çocuk bakımını teşvik etmeyi hedeflediğimiz bu projeden toplamda 7.000 kadın yararlanacak.

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi II (EDU-CARE II) Projesi kapsamında e-devlet üzerinden başvurunuzu aşağıdaki bağlantıdan yapabilirsiniz.

Konuyla ilgili paylaşılan bilgilere göre, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşvik Edilmesi Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamındaki başvurular aşağıdaki bağlantı üzerinden e-devlet üzerinden gönderilecek. Söz konusu proje sayesinde anneler aldıkları maddi destek sayesinde işlerini kaybetmeyecek, eğitimli ve sertifikalı bebek bakıcılarının istihdamı teşvik edilecek.

PROJE 3 ŞEHİRDE 12 AY BOYUNCA UYGULANACAK

Uzun zamandır beklenen bu proje İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç şehirde uygulanacak ve 12 ay sürecek ve çalışan annelere aylık 325 avro ücretle destek verilecek.

DESTEĞE KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje, çocuk bakımı yükümlülükleri nedeniyle işini kaybetme riskiyle karşı karşıya olan 0-36 ay arası çocuğu olan annelerin kayıtlı istihdamını sürdürmelerine veya çalışma hayatına katılmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.