İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenlere TCMB'den flaş karar! Artık 36 bin TL oldu: Milyonlarca kişi etkilenecek

İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenlere Merkez Bankası'ndan faiz kararı geldi. Mayıs ayı konut fiyat endeksi yayımlanırken Türkiye'deki konutların kalite etkisindeki artış dikkatleri çekti. İşte İstanbul evlerin ortalama metrekare fiyatlarında dev yükseliş.

İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenlere TCMB'den flaş karar! Artık 36 bin TL oldu: Milyonlarca kişi etkilenecek

TCMB verilerine bakıldığında konut fiyatları Mayıs ayındaki önceki yılın aynı dönemine göre 103,64 artış kaydedildi. Aylık olarak veriler kontrol edildiğinde fiyat artışları yüzde 3,60 belirlendi. Konut fiyatları üzerinde ki yükseliş dikkatleri çekerken enflasyondan arındırılarak fiyat artışı aynı dönemde yüzde 45 oldu.

konut artışı

EN HIZLI ARTIŞ ANKARA

Büyük şehirlerde ki konut fiyatları dikkatleri çekerken Mayıs ayında en hızlı artışı yaşayan Ankara oldu. Yüzde 113,2 ile Ankara'da artışları yaşanırken bir önceki yılın aynı dönem üzerinde yüzde 106,2 okurken İstanbul ise yüzde 95,2 ile çift haneli seviyelerinde yaşandı.

İstanbul'da Türkiye genelinde ortalama metrekare fiyatları üzerinde 23 bin 573 TL artış yaşandı. Ankara'da 17.647 TL, İzmir'de ise 27.089 TL olarak belirlendi.