İsrail'e Karşı Uluslararası Baskı: Netanyahu'dan Flaş Talep!

İsrail basını tarafından yapılan haberde ABD ve Avrupa’dan bazı ülkelerin İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlatmayı planladığı kara harekatını geciktirmek için çaba gösterdiği belirtildi. Bu baskının sessiz bir şekilde yapıldığı vurgulandı. İşte detaylar...

İsrail'e Karşı Uluslararası Baskı: Netanyahu'dan Flaş Talep!

ABD ve Avrupa Ülkeleri Gazze Şeridi'ndeki Kara Harekatını İlerletmek İçin İsrail'e Baskı Yapıyor

Son günlerde İsrail'in Gazze Şeridi'ne olası kara harekatını geciktirmek için ABD ve Avrupa'dan bazı ülkelerin Tel Aviv yönetimine baskı yaptığı haberleri gündemi meşgul etti.

Baskılar ve Çabalar

İsrail'e yakın kaynaklara göre, ABD ve Avrupa ülkeleri, olası bir kara saldırısının beraberinde getireceği sonuçları değerlendiriyor. Bununla birlikte, değerlendirmeleri geciktirmek ve diplomasiye daha fazla zaman ayırmak amacıyla İsrail'e sessizce baskı yapıldığı ifade ediliyor.

Hamas'ın Adımı ve Beklentiler

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, son günlerde Katar'ın arabuluculuğuyla 2 ABD vatandaşını serbest bıraktı. Bu adım, ABD ve Avrupa ülkelerinin, olası bir Gazze harekatının ertelenmesi yönündeki beklentilerini gözler önüne seriyor. Ayrıca, bu ülkelerin, bu saldırının gelecekte rehinelerin serbest bırakılma çabalarını sekteye uğratabileceğinden endişe ettikleri belirtiliyor.

Olayın Arka Planı

Kassam Tugayları, Katar'ın çabalarına karşılık olarak, Gazze'de esir tutulan bir ABD'li anne ve kızını insani sebeplerle serbest bıraktıklarını duyurdu. Serbest bırakılan esirler, gece saatlerinde İsrail topraklarına ulaştı.

İsrail yönetimi ise, Gazze'de Filistinli grupların elinde hala yaklaşık 200 kadar esir bulunduğunu belirtiyor.

Bu gelişmeler, bölgedeki tansiyonu yükseltiyor ve uluslararası toplumun bu duruma müdahale etme çabalarını önemli kılıyor.