İslam memiş'in ekim ayı için açıklamalar: Altın, dolar, euro biriktirenler dikkat!

Altın ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların devam ettiği bir dönemde, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ekim ayına özel tahminlerini açıkladı. Güvenli liman olarak bilinen altına alternatif teklifler gündeme gelmeye başlıyor.

İslam memiş'in ekim ayı için açıklamalar: Altın, dolar, euro biriktirenler dikkat!

Eylül ayının ilk haftası, finans piyasalarında yoğun veri akışının beklendiği bir dönem olarak dikkat çekiyor. Memiş, yatırımcıların dikkatini çeken önemli açıklamalarda bulunarak, enflasyonun yanı sıra ABD verilerinin de dikkate alınması gerektiğine vurgu yaptı. Gelecek döneme yönelik dolar tahminleri yapılırken, beklenmedik sürprizlerin olabileceğine işaret etti.

İslam Memiş'in Dolar Tahmini

Dolar kuru, 26,63 TL seviyelerinde kapanış yaparak dikkat çekti. Resmi kur tarafından belirlenen 26,50 - 27 TL aralığı, serbest piyasalarda dolar kurunun seyri için belirleyici olacak. İslam Memiş, dolar/TL kuru güçsüzleşirken, 104 seviyelerinde kapanış yapılmasının ardından dolar endeksinin 103 seviyesinin altına indirildiğini belirtti.

2023/06/14/para12.jpg

FED Kararı ve Finans Piyasaları

FED'in faiz artırma kararı, TCMB'nın aldığı kararla birlikte altın ve dolar üzerinde dalgalanmalara neden oldu. Yatırımcılar her dönemde güvenli liman olarak altını tercih etse de, gram altının hızla yükselmesiyle birlikte dolar dışındaki yatırım araçlarının da göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Memiş, paritenin 1,07 70 seviyesinden kapanış yaparak 1,0950'ye kadar yükselebileceğini belirtti. Euro/dolar düzeninde ise yıl sonuna kadar 1,15 seviyesinin geçerli olacağını ve her düşüşün bir alım fırsatı olarak değerlendirileceğini vurguladı.