İslam Memiş ucuz değil bedava dedi duyan kuyumcuya koştu! Altın fiyatlarında o gün dananın kuyruğu kopuyor!

İslam Memiş yatırım yapmayı planlayan kişileri uyardı! Perşembe gününden sonra fiyatlar uçuşa geçecek! İşte detaylar...

İslam Memiş ucuz değil bedava dedi duyan kuyumcuya koştu! Altın fiyatlarında o gün dananın kuyruğu kopuyor!

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, haftanın başında yaptığı değerlendirmelerle altın sahiplerini gelecek günlerde bekleyen önemli gelişmelere karşı uyardı. Memiş'in analizine göre, altın fiyatlarındaki sert geçişler, küresel ekonominin değişmez kuralı olan "Risk artarsa altın yükselir" ilkesini teyit ediyor.

Kapalıçarşı'nın önde gelen ekonomistlerinden İslam Memiş, Türkiye'de altın alanında dikkat çeken bir isim olarak biliniyor. Yatırımcılara seslenen Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının açıklanacağı bu haftanın özellikle altın piyasası için kritik bir döneme işaret ettiğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeleri değerlendiren Memiş, ons altının 1940 doların altına düşmesi üzerine yaptığı uyarıların gerçekleştiğini ve altın fiyatlarının kapanış seansında 1980 doları aşarak yükseldiğini ifade etti.

yatırım yapmak isteyenler için son şans

Dolar kurunun 29 liraya dayanmasının ve altının 2000 seviyesinin üzerine yönelik beklentilerin, gram altın/TL tarafında yatırımcıların lehine olduğunu vurgulayan Memiş, ABD'den gelecek enflasyon verisinin de altın için olumlu mesajlar taşıdığını belirtti.

Memiş, önemli bir faiz kararının beklendiği bu haftada altın fiyatlarında yaşanabilecek dalgalanmalara dikkat çekerek, TCMB'nin 250 baz puanlık bir faiz artışı yapması beklentisinin piyasalarda geniş bir şekilde konuşulduğunu ifade etti. Ancak, bu kararın alınmasının ardından altın fiyatlarında normal dalgalanmaların dışında büyük bir hareket yaşanmamasını beklediğini belirtti.

islam memiş yatırım uyarısı

Kısa vadeli yatırımcılara seslenen Memiş, şu anki altın fiyatlarının al-sat düşünenler için uygun olmadığını ifade ederek, "Perşembe gününü beklemeyin, en geç yarın bu işi bitirin" uyarısında bulundu. Gram altın konusunda ise geçtiğimiz hafta yapılan alım işlemlerini tamamlama çağrısında bulunan Memiş, PPK kararına yönelik beklentilerin tamamen şekillenmeden pozisyonun tamamlanması gerektiğini belirtti.

Gümüşe yönelik önerilerde bulunan İslam Memiş, şu anda gümüşün alınması gereken bir değer olduğunu ifade ederek, gümüşün gram fiyatında belirli destek seviyelerinin olduğunu ve yıl sonu beklenen artışla birlikte avantajlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.