İnternetten para kazananlar yandı! Bakanlık düğmeye bastı

Sosyal medya platformlarından para kazananlara son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada inceleme başlatıldığı belirtildi. .

İnternetten para kazananlar yandı! Bakanlık düğmeye bastı

Sosyal medyadan para kazanan kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

Sosyal medya paylaşımlarından para kazananlara yönelik bir inceleme başlatıldığı bilgisi paylaşıldı. Maliye Bakanlığı yetkililerinden gelen kısa süreli bilgiler, bu kişilerin soruşturma altında olduğu yönündeydi. Başlatılan soruşturma kapsamında Facebook, Twitter, TikTok, Instagram ve Twitch gibi sosyal kanallarda yayın, paylaşım veya satış yaparak para kazanan kişilerin gelirleri vergilendirilecek.

Bakanlık yetkilileri, vergi ödemeyen kişilerin kazandıkları para üzerinden vergilendirilmesini önlemek için çabaların artırıldığını ifade etti.

İnternetten para kazananlar yandı

Yetkililer ayrıca, büfelerde satılan KDV 0 ürünlerle ilgili soruşturma başlatıldığını, KDV 0 olmayan ürünlerin de satıldığının ve bu şekilde vergi kaçakçılığı yapıldığının tespit edildiğini, konuyla ilgili soruşturmanın yürütüleceğini de söylediler.

Sosyal medya platformlarından para kazananlar ne yapmalı?

Sosyal medya platformlarından para kazanan kişiler için kazandıkları miktara ilişkin vergi dairesinden bildirim geliyor. Bu kişiler bir sonraki vergi beyannamelerini verdikten sonra toplam gelir ve giderlerini hesaplayarak vergi dairesine başvuruda bulunacaklardır.

Başvurular gönderdikten sonra vergi dairesi borcunuz olan vergi tutarını hesaplayacak ve geri bildirecektir.