İhtiyaç sahiplerine fatura desteği! 3000 TL yerine 900 TL ödeyecekler

Tüm Türkiye’nin gündemindeki dar gelirliye fatura desteğine yönelik detaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı! Konuya yönelik verilen detaylara göre dar gelirliler için yeniden fatura desteği başlayacağı aktarıldı. Peki fatura desteğinden kimler faydalanabilecek?

İhtiyaç sahiplerine fatura desteği! 3000 TL yerine 900 TL ödeyecekler

Dar gelirlilerin her dönem sıklıkla araştırdığı fatura desteği ile ilgili detaylar yavaş yavaş netleşmeye başladı. Konuya yönelik detayların netleşmesi için yetkililerden açıklama beklenirken, öğrenilen kulis bilgilerinde faturalarda belli oranlarda destek verileceği öğrenildi. Peki desteklerden kim nasıl faydalanacak? Faturalara ne kadar destek ödemesi yapılacak? 

Ekonomik dengenin korunması ve dar gelirli vatandaşların desteklenmesi için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl boyu verilen doğalgaz desteği dar gelirlilerin yüzünü güldürürken, desteğin sona ermesinin ardından hükümetin çıkarmayı planladığı torba yasa dikkat çekti. Eğer söz konusu fatura desteği Meclis’te konuşulur ve oylanırsa, önümüzdeki dönemlerde tekrar doğalgaz desteği verilmesi mümkün olabilecek. 

doğalgaz desteği

3 bin liralık faturanın 900 lirası ödenecek! 

25 metreküplük doğalgaz desteğinin bu yıl Mayıs ayında sona ermesinin ardından dar gelirli vatandaşlar, 2024 yılında yeniden doğalgaz desteğinin başlayıp başlamayacağını merak etti. Yasa tasarısının Meclis’ten geçip geçmeyeceği henüz bilinmezken, dar gelirli vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yine başvuru yaparak çeşitli destekler alabileceği anımsatıldı. 

Kulislerden sızan bilgilere göre dar gelirli vatandaşlara Meclis’ten geçmesi durumunda bu yıl da yine doğalgaz desteği verilecek. Bu destekte ise yine önceki dönemde olduğu gibi oransal yardım edilecek. Gelir gruplarının belirlenmesi için ise özel bir çalışma yapılarak düzenlemenin kamuoyuna açıklanacağı aktarıldı. Ancak henüz yasa tasarısı Meclis’ten geçmediğinden ve detayları da açıklanmadığından doğalgaz desteği verilip verilmeyeceği şimdilik net değil.