Hükümetin emekli planı iptal oldu! Heyecanla bekleyen emeklilerin uykuları kaçacak

2023 yılında yapılan açıklamada Bağ-Kur'lu vatandaşlar için emeklilik prim gün şartının 9 binden 7 bin 200'e indirileceği bildirilmişti. Hükümetin emekliler için planı iptal edildi! Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Hükümetin emekli planı iptal oldu! Heyecanla bekleyen emeklilerin uykuları kaçacak

2023 yılında yayınlanan açıklamada, milyonlarca Bağ-Kur vatandaşının emeklilik ödeme zorunluluğunun 9 binden 7 bin 200'e düşeceği belirtildi. Bağ-Kur araştırma projesi, verilen sözleri reddeden hükümet tarafından durduruldu.

EMEKLİ

2023 seçimleri öncesinde dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada, ikramiye hükmünün Bağ-Kur'a üye olmak için başvuran milyonlarca emekliye uygulanacağı iddia edildi.

Mevcut, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur'da halihazırda 9 bin gün olan emeklilik sınırının 7 bin 200 güne indirileceği sözünü yinelerken, AKP hükümeti de milyonlarca emekliye söz vermişti.

BAĞ-KUR İÇİN EMEKLİLİK HAYALLERİ YIKILDI

Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in öncülüğündeki ekonomik program kapsamında kısıtlamalar ardı ardına devam ediyor. Para politikasını sıkılaştıran hükümet, birçok ürün ve hizmete ek vergi getirerek milyonlarca Bağ-Kurluya verdiği sözleri askıya aldı.

Emeklilere yönelik planlanan hareketin süresiz olarak ertelendiği söylense de Bağ-Kur'un emekli adayları duruma sert tepki gösterdi.