Hızlı olmayanın eli boş kalacak! O tarihe kadar altın almayan yandı

ABD'nin 'Kişisel Tüketim Harcamaları' verileri altın yatırımcılarının kaderini belirleyecek! İşte detaylar...

Hızlı olmayanın eli boş kalacak! O tarihe kadar altın almayan yandı

Altın piyasasında son günlerde yaşanan hareketlilik, gram altın fiyatlarında rekorları beraberinde getiriyor. Serbest piyasada bugün itibariyle gram altın 2123 TL seviyesinden alınıp satılırken, uzmanlar bu yükselişin ardındaki nedenleri değerlendiriyor.

Altın piyasaları uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, gram altının rekor kırmasını uluslararası piyasalarda ons altının yatay seyretmesi ve Federal Reserve (Fed) tarafından yapılan faiz indirimiyle açıklıyor. Tuğsavrol'a göre, Fed'in faiz indirimiyle ilgili güvercin açıklamalar, gram altın/TL'yi yukarı yönlü hareket ettiriyor. Dolar/TL'deki kademesel yükseliş de gram altının değer kazanmasında etkili oluyor.

Altın uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise uluslararası piyasalarda altının onsunun yıl sonunda 2400 dolar olabileceğini düşünüyor. Serbest piyasada gram altının yıl sonunda 3200 TL seviyesini görmesini bekleyen Yıldırımtürk, bu değerlendirmesini altın fiyatlarındaki süregelen yükseliş trendine dayandırıyor.

altın fiyatları

Uzmanlar, önümüzdeki günlerde Fed'den gelecek açıklamalar, enflasyon ve işsizlik verilerinin altın fiyatlarını etkileyebileceğine dikkat çekiyor. Bu gelişmeler ışığında serbest piyasada gram altın/TL'nin Mayıs ayına kadar 2600 TL'yi bulabileceği, yıl sonunda ise 3500 TL'ye çıkabileceği tahmin ediliyor.

Altın fiyatlarındaki bu yükselişte, ABD'den bugün gelecek olan 'Kişisel Tüketim Harcamaları' verilerinin belirleyici olması bekleniyor. Bu veriler, Fed'in faiz indirimine başlayacağı tarih konusunda altın yatırımcılarına önemli ipuçları verebilir.

Serbest piyasada çeyrek altının alış fiyatı 3452 TL, satış fiyatı 3488 TL iken; tam altının alış fiyatı 13805 TL, satış fiyatı 13994 TL'dir. Ata altının alış fiyatı ise 14122 TL, satış fiyatı 14312 TL'den işlem görmektedir. Altın yatırımcıları, piyasada yaşanan bu dinamikleri yakından takip ederek gelecek günlerdeki fiyat hareketlerini değerlendirebilirler.

NOT: BU HABER METNİ BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.