Hesabınızı kontrol edin! Bakanlık az önce listedeki kişilere 7.609 TL yatırdı

2024 yılı itibari ile ihtiyaç sahibi ailelere ödenen destek ödemelerinde yeni artış oranları oldu. En fazla artış yapılan evde bakım aylığı ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

Hesabınızı kontrol edin! Bakanlık az önce listedeki kişilere 7.609 TL yatırdı

Son birkaç yıldır dar gelirli ailelere yüklerini hafifletmek amacıyla devlet tarafından ödenen yardım ödemelerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Detaylar haberimizde…

su

PARALAR HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLADI! ZAM SONRASI 7.608 TL OLDU

Binlerce kişinin beklediği ödemeler başladı. Artış Ocak ayından itibaren gerçekleşti. Bakan Göktaş daha ayrıntılı bilgi verdi. Aile ve Sosyal Refah Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine destek sağlamak amacıyla evde bakıma muhtaç kişilere nakdi yardım sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar TL tutarında yardım sağlanacağını duyurdu.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığın temel aile bakım hizmet modellerinden biri olan evde bakım desteğinin, engelli bireylerin öncelikle aileleriyle desteklenmesi düşüncesiyle 2006 yılında hayata geçirildiğini hatırlattı. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile birliğini koruyacak şekilde evlerinde bakımına büyük önem veriyoruz" dedi. "Evde bakım desteği, engelli bireylerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan aileleri ve akrabalarıyla birlikte yaşamalarına olanak tanıyarak aile birliği duygusunun korunmasına ve güçlendirilmesine yardımcı oluyor." Dedi.

Evde bakım desteği ile tam bakıma ihtiyaç duyan yakınlarının bakımını üstlenen kişilerin desteklenmesiyle ailelerin sağlığının korunduğunu vurgulayan Göktaş, Evde bakım desteği ile tam bakıma ihtiyaç duyan yakınlarının bakımını üstlenen kişilerin desteklenmesiyle ailelerin sağlığının korunduğunu vurgulayan Göktaş, her ay ortalama 560 bin kişinin evde bakım desteği aldığını belirterek, yardım aldıklarını hatırlattı.

Bakan Göktaş şunları söyledi:

“Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 TL Evde Bakım Yardım’ını hesaplara yatırmaya başladık. 2023’te toplam 116,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Ocak ayında memur maaş katsayılarında yapılan yeni düzenleme nedeniyle evde bakım destek fonları Şubat ayında hak sahiplerinin hesaplarına aktarılarak 7.608 TL artış sağlanacak.