Her dediği çıkan İslam Memiş'ten flaş dolar tahmini! Dolar borcu olanların acı sınavı: Ürküten tarihi açıkladı

İslam Memiş duyurdu! İşte korkutan dolar tahmini...

Her dediği çıkan İslam Memiş'ten flaş dolar tahmini! Dolar borcu olanların acı sınavı: Ürküten tarihi açıkladı

Altın ve dolar piyasalarında büyük hareketlilik yaşanırken, ünlü ekonomist İslam Memiş, yatırımcıları yeni bir sınavın beklediği konusunda uyardı. Son tahminleri ve değerlendirmeleriyle dikkat çeken Memiş, senenin ikinci yarısında altın ve dolar için çarpıcı hedefler öngörüyor.

Memiş, yaptığı açıklamada, kısa sürede ons altınının 1920 dolar destek seviyesini göreceğini ifade etti. Ayrıca, senenin ikinci yarısında 2.150 - 2.250 - 2.300 dolar aralığında zirve hedefleri olduğunu vurguladı. Altının gram fiyatının ise yılın ilk yarısında yatırımcılarına yüzde 50 kazandırdığını ve ikinci yarıda 1770 - 1800 TL aralığında hedeflendiğini belirtti.

altın fiyatları

Dolar içinse Memiş, senenin ikinci yarısında 92 - 94 dolar endeksi beklentisine sahip olduğunu söyledi. Bu dönemde kısa vadede tepki alışları olabileceğini öngören ekonomist, 92 - 102 dolar aralığında işlem görmeye başlayabileceğini ifade etti.

Döviz kurlarıyla ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunan Memiş, Euro dolar paritesinin 1.15 seviyelerini test ettikten sonra yeniden değerlendirileceğini belirtti. İkinci yarı için dolar mı euro mu tercihi sorulduğunda ise Memiş, hala eurodan yana olduğunu dile getirdi. Senenin ikinci yarısı için dolar kurunu 25.50 - 27.70 TL aralığında beklediğini sözlerine ekledi.

altın

Uzmanlar ise, doların 28 liraya çıktıktan sonra 25 lira civarına geri düşmesini beklediklerini yorumladılar. Yatırımcılar, İslam Memiş'in tahminleri doğrultusunda büyük bir acı sınavla karşı karşıya olacaklar gibi görünüyor. Dolar ve altın piyasalarındaki hareketlilik, yatırımcıların doğru zamanı kollamasını ve uzmanların açıklamalarını yakından takip etmesini gerektiriyor.