Her ay altın alıp biriktirenler yandı! Bundan sonra satışı yapılmayacak

Altın üzerinde yatırım yapanlara uyarılar gelirken İslam Memiş, vatandaşlara önemli kritik açıklamalarda bulundu.

Her ay altın alıp biriktirenler yandı! Bundan sonra satışı yapılmayacak

Yastık altında altını olanlara yatırımcılar için gelişmeler yşanırken o altının satışı artık resmen yasaklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 0.25 ve 0.50 gram altınların basımının yasaklanmasıyla beraber, küçük ölçekli altınların dolaşımdaki paylarda azalış görüldü.

Para piyasalarının önemli isimlerinden olan İslam Memiş, emtialara yönelik yeni kısıtlamaların gelebileceğine dair uyarılarla beraber birikimler üzerine altında tutanları dikkatli olmalarıyla beraber uyarılar gerçekleşti. Ülke genelinde geçtiğimiz tarih üzerinde altın ithalatları yapılırken son 50 yılın rekoru tazelendi. Fakat, yaşanan ekonomik değişimler ve politika dönüşümleriyle beraber aylık altın ithalatı azalmasıyla beraber devamlılık gösterir.
altın yatırım
Uzman isim İslam Memiş, ekonomi uzmanlarında ilerleyen zaman içerisinde kısıtlamanın kapsamında genişletilerek 1 gram altınlara dair uygulamalar konuldu. TCMB, politika faizlerinde artırarak bankalarda yüksek mevduat faizleri sağlanarak yatırımcıların döviz ya da altın gibi emtialardan uzaklaşmasını amaçlandı.

Yastık altı altın olarak bilinen geleneksel birikim yönlendirmeleriyle beraber vatandaşlar yüksek enflasyondan ötürü birikimleri TL olarak tutmaktan kaçınmaya gidildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın altın üretimine yönelik kısıtlamalarını artırabileceği endişesi sektör üzerinde rahatsızlık durumlarına neden oluyor.

Altın üretimlerinde ithalatlarına yönelik alınan kararlarla beraber yenilikler yapılırken Türkiye'de faaliyet yürüten mücevher üreticileri için baskının sürdürmesiyle beraber parçaların ithalatlarında zor hale geleceğinin sinyalleri verildi.