Gram ve çeyrek altında son fırsat! 3.300 TL öncesi son çıkış: İslam Memiş duyurdu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasındaki son dalgalanmalar üzerine kritik değerlendirmelerde bulundu. Memiş, gram altın için alım fırsatlarının ne zaman oluşabileceğini belirterek, yıl sonunda altının ulaşacağı seviyeye dair tahminlerini paylaştı. Detaylar haberimizde...

Gram ve çeyrek altında son fırsat! 3.300 TL öncesi son çıkış: İslam Memiş duyurdu

Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutma kararının ardından altın piyasasında yaşanan dalgalanmalar belirgin şekilde azaldı. Gram altın ise istikrarlı bir yükseliş trendine girdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu süreçte yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

İslam Memiş, 2024 yılının altın için çok kazançlı bir yıl olacağını belirterek, yıl sonuna kadar ons altının 2660 dolara, hatta 3000 dolara kadar yükselebileceğini öngördüğünü söyledi. Merkez bankalarının altına olan talebinin artmaya devam ettiğini vurgulayan Memiş, altının tekrar güvenli bir liman olarak tercih edildiğini ifade etti.

ALTIN FİYATLARI YIL SONUNDA NEREYE GİDECEK?


Altın piyasasındaki isabetli tahminleriyle tanınan İslam Memiş, Orta Doğu'daki bölgesel çatışmalar ve merkez bankalarının faiz indirme politikalarının altın fiyatlarını desteklediğini belirtti. Memiş, Türkiye'de uzun vadede en çok kazandıran yatırım aracının altın olmaya devam ettiğini ifade ederek, şu anki fiyat düşüşüne rağmen gram altının 2570 lira civarında olduğunu ve yıl sonunda 3000 ila 3500 lira aralığını görebileceğini tahmin etti.

Memiş, "Orta Doğu'daki bölgesel savaşlar ve FED başta olmak üzere birçok merkez bankasının faiz indirme süreci altının yükselişini destekliyor. Merkez Bankası alımları sürüyor ve bu da altın fiyatlarını yukarı yönlü tetikliyor," dedi.

İslam Memiş'in açıklamaları şöyle devam etti: "Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, 'Bugünkü koşullarda faizlerde indirim düşünmüyoruz' dedi. Biz de altın fiyatlarını bugünkü koşullarda değerlendiriyoruz. 2024 yılı için bir sloganımız var: 2024 yılında altın, altın çağını yaşayacak. Haziran ayında gram altın 2420 TL civarındayken Temmuz ayında 2680 TL seviyesine çıktı. Ufak bir düşüş yaşandı ama genel olarak gram altın düşüş göstermedi."

Yatırım tavsiyesi değildir.