Gram altını olan bayram edecek! O tarihte uçuşa geçiyor: Tam 3000 TL'yi vuracak

Uzman isimden önemli altın tahmini! 3 bin TL olacağını söyledi! Tüm detaylar haberimizde.

Gram altını olan bayram edecek! O tarihte uçuşa geçiyor: Tam 3000 TL'yi vuracak

Altın yatırımcıları bu habere epey sevinecek! Uzman isim altın tahminlerini paylaştı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ ALTIN TAHMİNLERİ

Piyasa hareketliliği son hızıyla devam ederken Ekonomist Hatice Kolçak altın fiyatlarıyla ilgili önemli tahminlerde bulundu. ABD enflasyon verilerine göre altın fiyatlarının etkileneceğini belirten Kolçak enflasyon beklentilerinin 4.1, aylık olarak 0.3 olduğunu söyledi. Eğer ABD verileri beklenti üstünde çıkarsa altında alım fırsatı yaşanacağı da belirtildi. Kolçak açıklamasında şu sözlere yer verdi; '2024 senesi için bir hesaplama yaptım. 

uzman isimden altın önerileri

2 bin 800 TL gibi bir rakam çıktı. İyi hali bu. 2 bin 500 TL ile 3 bin TL aralığında. 3 bin TL üstüne gelme ihtimali bile var. Şu şekilde olacak, ONS altın kıramadığı 2 bin 70 dolar seviyesini önümüzdeki sene kırabilecek. Küresel piyasada her an her şey olabilir havası var. O da altını destekliyor. 2024 senesinde gram altın artarak yükselecek. Enflasyon kadar getirisi olacağını düşünüyorum. Daha yüksek enflasyon için 1900-1920 dolar destek noktası var, eğer düşük enflasyon gelirse yükseliş görülür. O zaman da 1960 dolar seviyesi gelir.'

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.