Gram altında yer yerinden oynayacak! İslam Memiş son uyarısını yaptı

Altın yatırımcılarının temmuz ayında beklenilen fiyat artışlarına hazırlanmaları gerekiyor. İslam Memiş, yatırımcılara bayrama kadar altın almayı düşünmelerini ve piyasa trendlerini takip etmelerini tavsiye ediyor. Çarşamba günü açıklanması beklenen ABD enflasyon verileri ile merkez bankasının faiz oranı kararları altın fiyatları üzerinde büyük bir etki yaratabilir.

Gram altında yer yerinden oynayacak! İslam Memiş son uyarısını yaptı

Temmuz ayında fiyat artışlarının beklenmesiyle altın sahipleri için önemli bir aşama başladı. İslam Memiş, yatırımcılara bayrama kadar altın almayı düşünmelerini ve piyasayı da çok yakından izlemelerini tavsiye ediyor.

Diğer taraftan, ABD enflasyon istatistikleri ve Çarşamba günkü merkez bankası faiz kararı altının satış fiyatını da fiyatlarını doğrudan etkileyebileyeceği değerlendiriliyor.

İslam Memiş, gram altın fiyatının temmuz ayında 3 bin ila 3 bin 500 liraya ulaşmasını beklediğini, yatırımcıların bu dönemde temkinli olması gerektiğini söyledi. Ancak düşüşü bir satın alma fırsatı olarak değerlendiren Memiş, altın alan yatırımcıların fiyatın 2 bin 417 liraya düştüğü için şanslı olduğunu söyleyerek, alımlarını bayramdan önce tamamlamanın önemine dikkat çekti.

Gram altında yer yerinden oynayacak! İslam Memiş son uyarısını yaptı

İslam Memiş, altın fiyatlarının temmuz ayında yeni bir rekora ulaşarak 3 bin ila 3 bin 500 gram altına ulaşacağını öngördü ancak yıl için tahmininde bir değişiklik olmadığını söyledi. Memiş ayrıca yatırımcıları günlük yorumları ve piyasa gelişmelerini yakından takip etmeleri konusunda uyardı. Uzman isim bayrama kadar alım yapmayan yatırımcıların pozisyonlarını dokuz gün açık tutmasının son derece riskli olduğunu vurgulayarak, yatırımcıların alım fırsatlarını kaçırmamak için bu dönemde çok dikkatli olmaları gerektiğini açıkladı.

İslam Memiş'in yatırımcılara yönelik önemli tavsiyelerinin yanı sıra, ABD enflasyon istatistikleri ve ABD Merkez Bankası'nın faiz kararları Çarşamba günü açıklanacağı bilgisini paylaştı

14 HAZİRAN 2024 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram Altın

Alış Fiyatı: 2.399,81

Satış Fiyatı: 2.400,20

Çeyrek Altın

Alış Fiyatı: 3.902,00

Satış Fiyatı: 3.961,00

Yarım Altın

Alış Fiyatı: 7.827,00

Satış Fiyatı: 7.913,00

Tam Altın

Alış Fiyatı: 7.913,00

Satış Fiyatı: 15.773,13

Cumhuriyet Altını

Alış Fiyatı: 15.528,00

Satış Fiyatı: 15.773,00