Gram altın o tarihten sonra ok gibi fırlayacak! Altın almayanlar kuyumculara akın edecek

Yatırım yapacaklar dikkat! Altın fiyatlarında son durum ne? Uzman isimler açıkladı. Detaylar haberimizde.  

Gram altın o tarihten sonra ok gibi fırlayacak! Altın almayanlar kuyumculara akın edecek

Birçok yatırım ürünü arasında "en güvenilir'' olarak görülen altın, başucunda biriktiren kişilerin ilgisini çekiyor. Uzmanlar ve yorumcular defalarca altının gramının 3.500 TL seviyesine çıkacağını iddia etti. Peki gram altın 2024'te mi yoksa 2025'te mi çıkacak? Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ALTIN HAKKINDA ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPILDI

Yatırımcılar altın fiyatlarındaki düşüşün bir satın alma fırsatı olduğunu biliyor. Gram ve çeyrek altın henüz yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmadı ve önümüzdeki aylarda da yatırımcıların servetine katkıda bulunmaya devam etmesi muhtemel. Küresel gerilimler ve para politikası altın üzerinde 'doğrudan' etki yaratmaya devam ederken, altın uzmanları bu olayların göz ardı edilmemesi gerektiğini, gram altının aylar içinde tarihi yüksek seviyelere ulaşmasının beklendiğini söylüyor. bu değer "en yüksek değer" haline gelecek ve “Karlı Yatırım Aracı” 2024’ten itibaren başlayacak deniliyor. Tanınmış altın yorumcularından İslam Memiş, önümüzdeki Kurban döneminde gram altın fiyatlarının 2024'ün en düşük seviyesine ulaşabileceğini ancak yatırımcıların bunu görmezden gelmesi durumunda fonlamanın daha da artabileceğini söyledi. Memiş, altın fiyatlarının dokuz günlük piyasa düşüşünün ardından jeopolitik riskler dışında "yakında" düşeceğini savunarak, ons başına 2.300 dolarlık rakamın öngörüsünü desteklediğini söyledi. Ancak bu düşüşü görmezden gelen yatırımcıların Temmuz 2024'te sert bir düşüş göreceğini, bu düşüşten yararlanıp altın satın alan yatırımcıların ise pişman olacağının altını çiziyor. Başka uzman isim Mehmet Ali Yıldırımtürk, altının gram miktarının 2.500 lira eşiğinin altına düşme ihtimalinin bulunmadığını belirterek güncel değerlendirme yayınladı.

Altında Son Durum

Yıldırımtürk, ilk etapta gram altının 2.500 liraya, ardından 2.700 liraya, eylül ayında ise tam 3 bin liraya çıkacağını öngörüyor. Yıldırmütürk, orta ve uzun vadeli yatırımcıların pozisyonlarını koruması gerektiğine dikkat çekerek, gram altın beklentisinin 2024 sonunda 3.200 ila 3.500 lira aralığında olması gerektiğini ifade etti. Altın fiyatlarının artması enflasyonla, küresel risklerle ve dolar kuruyla doğrudan bağlantılı. Altının, enflasyonun yükseldiği dönemlerde yatırımcılara enflasyonun üzerinde getiri sağlamasıyla biliniyor. Bu risklere örnek vermek gerekirse, bir ülkede ekonomik ve politik istikrarsızlık varsa, yatırımcıların risklerden kaçınmak için daha düşük riskli bir varlığa, yani altına odaklanması nedeniyle altının fiyatının artması muhtemeldir. Savaşın altının fiyatı üzerinde de çok olumlu etkisi var. Altın ticaretinde önemli rol oynayan veya büyük altın rezervlerine sahip bir ülke savaşa girdiğinde altın arzı azalır ve altının fiyatı yükselir. Enflasyon, faiz oranının belirlenmesi ve altın: Enflasyondaki artışa genellikle faiz oranlarındaki artış eşlik eder. Merkez bankalarının faiz oranlarını artırması para arzını azaltarak risk iştahını azaltıyor. Riskten kaçınmak isteyen yatırımcılar altına yöneliyor. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararları dünya çapında altının fiyatını belirlemede yeterli etkiye sahip.