Gram altın gücünü eline topladı! İslam Memiş 'altın çağı' geliyor diyerek yeni rekoru açıkladı

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları uyardı! Son zamanlarda yükselen döviz kurlarında ve altın fiyatlarında ki artışa dikkat çekti. İşte ayrıntılar.

Gram altın gücünü eline topladı! İslam Memiş 'altın çağı' geliyor diyerek yeni rekoru açıkladı

Ekonomik piyasaları ve piyasa gelişmelerini sıklıkla değerlendiren altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, son dönemde altın piyasasının yükseliş hareketleriyle endişe yarattığına dikkat çekti. Memiş, yatırımcıları yükselişin devam edeceği konusunda uyardı.

altın

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, son dönemde döviz kurlarında ve altın fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişe dikkat çekti. Borsaya ilişkin önemli bilgiler de veren Memiş'in uyarıları kafa karışıklığına neden oldu.

Uzman Memiş, Borsa İstanbul'un 9313 puanda olduğunu bildirerek, Borsa İstanbul'a yönelik satış beklentilerinin devam edeceğini belirtti. Tahminleri sonucunda geniş bir frekans aralığına odaklandığını kaydeden Memiş, şöyle devam etti: "8400-9400 hala geçerli. Satışa dikkat edin. Belki burada başka bir tepki olabilir ama biz 8400'ün altında bekliyoruz."

Borsa İstanbul'a ilişkin tahminlerde bulunan, ardından döviz kurları ve altın piyasasına değinen Uzman Memiş, tahminleriyle dikkat çekti.

'31 TL'NİN ÜZERİNDE'

Borsanın uyarılarının ardından dolar ve euro hakkında bilgi veren uzman Memiş, serbest piyasada dolar kurunun 31 TL'nin üzerinde olduğunu belirtti. Memiş, "Mart ayı dolar kurunun 32 TL'ye bakıyoruz" diye konuştu ve şöyle devam etti: "Dolar kuru 104'ün üzerinde kaldığı için euro/dolar pariteleri bizim gözümüzde hala ucuz. Bu da euro alan kişileri bağladı. Parite düşük, euroyu TL almak ucuz, euroyu eşit almak ucuz."

'ALTIN ÇAĞ' VURGUSU

Uzman Memiş, altının 2024 yılında da zirveye devam edeceğini belirterek gramaj konusuna dikkat çekti. Uzman Memiş, altının gramında 2.000 TL seviyesinin görüldüğünü kaydederek, "Böyle bir fiyat yok" diye devam etti: "Büyük piyasada gram altının fiyatı 2 bin 88 TL'ye yükseldi. 2 bin 78'den 2 bin 88 TL'ye dalgalandı. Yol haritamız altın TL'nin gramı ne oldu 2 bin 70 TL'den sonraki seviye 2 bin 90 TL oldu Şimdi 2050-2090 aralığına odaklandık.

Altını olanlara uyarıda bulunmayı ihmal etmeyen Uzman Memiş, şu ifadeleri kullandı: "İhtiyacınız yok, altınız var satar mısınız? Asla. Bu seviyelerden de alınabilir." Yıllık son çeyrekte 3 bine ulaşıyor, sonra şubat-mart aylarında fiyatlar ne kadar ucuzmuş görelim."