Gram altın fiyatlarında şok rakam! Elinde altını olan o tarihi beklesin

Elinde altını olanlar dikkat! Gram altın fiyatlarında şok rakam yaşanacak. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tarafından altın fiyatları değerlendirildi. Altının 3 bin TL'yi geçeceğine değinildi.

Gram altın fiyatlarında şok rakam! Elinde altını olan o tarihi beklesin

Altın uzun zamandır ekonomik belirsizlik zamanlarında yatırımcılar için değerli bir varlık ve güvenli bir liman olarak görülüyor. Son dönemde altının fiyatında önemli bir artış olacağı yönünde spekülasyonlar ortaya çıkarken, İslam Memiş gibi uzmanlar altının 3 bin TL'yi aşacağını öngörüyor. Bu yazımızda altın fiyatlarını etkileyen çeşitli faktörlere, ekonomik göstergelerin bu fiyatlar üzerindeki etkisine ve yatırımcıların altın piyasasındaki dalgalanmalara yanıt vermek için uygulayabilecekleri stratejilere değineceğiz.

altın

Altın fiyatlarını etkileyen en önemli faktörlerden biri, piyasa duyarlılığını önemli ölçüde etkileyebilecek küresel ekonomik koşullar ve jeopolitik olaylardır. Ekonomik istikrarsızlık veya siyasi gerilim zamanlarında yatırımcılar güvenli liman varlığı olarak altına akın etme eğiliminde oluyor ve bu durum altın fiyatlarını artırıyor. Ayrıca mücevher, elektronik ve yatırım gibi sektörlerde de altına olan talep, fiyatının belirlenmesinde hayati bir rol oynuyor. Örneğin Hindistan ve Çin gibi altın takılara kültürel yakınlığın güçlü olduğu gelişmekte olan ekonomilerde talepteki dalgalanmalar altın fiyatlarına doğrudan etki edebiliyor.