Google heyecan verici yeniliği duyurdu! Kullanıcıları bir hayli rahatlattı

Google, popüler hizmetlerine yeni özellik sunarken, artık kullanıcılar için daha rahat bir deneyim söz konusu olacak.

Google heyecan verici yeniliği duyurdu! Kullanıcıları bir hayli rahatlattı

Google'un Yeni Özellikleri: Kullanıcı Deneyimini İyileştirme Adımları

Google, Kullanıcıların İhtiyaçlarına Yönelik Yenilikler Sunuyor

ABD merkezli teknoloji devi Google; Haritalar, Arama, Asistan ve Chrome'a bir dizi yeni özellik eklediğini açıkladı. Bu yenilikler, özellikle engelli bireylerin günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.

İşletmeler Artık Daha Tanımlı

Google, Aramalar ve Haritalar'da yer alan işletmelere yönelik önemli bir güncelleme yaptı. Bu yeni kimlik özelliği, işletmelerin daha detaylı bir şekilde tanımlanmasını sağlıyor. Örneğin, bir işletmenin sahibinin kadın veya gaziyse, bu bilgi artık kullanıcılara sunulabilecek. Ayrıca işletmeler, engelli dostu veya LGBTQ+ destekçisi gibi etiketlerle de daha belirgin hale gelecekler. Kullanıcılar, böylece ziyaret etmeyi düşündükleri işletmeler hakkında daha kapsamlı bilgilere sahip olacaklar.

2023/08/01/google-443169.jpg

Engelli Bireyler İçin Kolaylık Sağlanıyor

Google Haritalar'ın iOS ve Android sürümleri, uzun bir süredir tekerlekli sandalye kullanıcıları için özel rotalar oluşturabiliyordu. Şimdi ise bu özellik, Android Auto'daki Haritalar uygulamasına da entegre edildi. Bu güncelleme ile engelli bireyler, araçlarıyla seyahat ederken de basamaksız giriş, engelli tuvaletleri, özel otoparklar veya oturma yerleri gibi önemli bilgilere kolayca erişebilecekler.

Google Asistan ile Günlük Rutinler Daha Kişiselleştirilebilir

Google, Asistan hizmetine de önemli yenilikler ekledi. Artık kullanıcılar, Google Asistan'da oluşturdukları günlük rutinleri daha fazla özelleştirebilecekler. Kullanıcılar, kısayol stillerini belirleyebilecek, kendi görsellerini ekleyebilecek ve hatta ana ekrandaki kısayol boyutunu kişiselleştirebilecekler.

Chrome'un Kullanıcı Dostu "URL Hatası Düzeltme" Özelliği Artık Mobilde

Google Chrome'un uzun zamandır sahip olduğu "URL hatası düzeltme" özelliği artık mobil sürüm kullanıcıları tarafından da kullanılabiliyor. Kullanıcı, bir URL yazmaya başladığı zaman Chrome, olası bir hatayı algılayacak ve arama yapar gibi düzeltme önerileri sunacak. Bu sayede kullanıcılar, daha sorunsuz bir deneyim yaşayacaklar.