Geri Ödemeli Kredi Bursa Dönüşüyor mu? GSB Aracılığıyla KYK Krediyi Bursa Çevirme İşlemi Detayları!

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu), öğrencilere sağladığı burs ve öğrenim kredisi imkanıyla tanınır. Ancak, pek çoğu KYK kredisini geri ödemek durumunda kalır. Bu durumu farklı bir yöne çevirmenin yollarından biri ise KYK kredisini bursa dönüştürmektir.

Geri Ödemeli Kredi Bursa Dönüşüyor mu? GSB Aracılığıyla KYK Krediyi Bursa Çevirme İşlemi Detayları!

Kredi Bursa Dönüşüm Süreci: Nasıl Gerçekleşir?

KYK kredisi bursa dönüşmesi için öncelikli burs kapsamına giren öğrencilerin durumu değerlendirilir. Bu kapsamda değerlendirilen öğrenci profilleri şunlardır:

  1. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler
  2. Anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler
  3. Gazi veya şehit çocukları
  4. Yetim ve öksüz öğrenciler
  5. Sosyal güvencesi olmayan öğrenciler
  6. Türk vatandaşlarının yurt dışında görevli olan çocukları
  7. Diplomatik pasaport sahibi öğrencilerin çocukları

Bu öğrenciler, kredi alırken durumlarını belgelendirdikleri takdirde, ödeme dönemlerinden bir sonraki dönemden itibaren kredilerini bursa dönüştürebilirler.

2023/07/07/kyk-odemeleri-yatiyor-211684.jpg

Kredi Bursa Dönüşümü Durumunda Ödeme Gerekliliği

KYK kredisi bursa dönüştüğünde, öğrencilerden herhangi bir geri ödeme talep edilmez. Bu durumda öğrenci, krediyi geri ödemekle yükümlü tutulmaz.

KYK Kredisinin Bursa Dönüşümü: İşlemler Nasıl Yapılır?

KYK kredisinin bursa dönüşümü için öğrencinin Genel Müdürlük adresine bizzat müracaat etmesi veya dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Bu dilekçede öğrencinin öncelikli burs kapsamına girdiğini gösteren belgelerin eklenmesi zorunludur.

Örnek Dilekçe Örneği

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Genel Müdürlük Ankara Konu: Kredinin Bursa Dönüştürülmesi Sayın Genel Müdürlük, Ben [Öğrenci Adı Soyadı], [Üniversite Adı] [Bölüm] bölümünde öğrenim görmekteyim. Annem ve babam vefat etmiş olup, herhangi bir sosyal güvencem bulunmamaktadır. Bu nedenle, KYK kredisi almaktayım. Anne ve babamın vefat ettiğini gösteren [Anne ve Babanın Vefat Belgesi] ve sosyal güvencem olmadığını gösteren [Sosyal Güvenlik Kurumundan Alınan Belge] belgelerini ekte sunuyorum. Bu nedenle, KYK kredimin bursa dönüştürülmesini arz ederim. Saygılarımla, [Öğrenci Adı Soyadı] [Öğrenci Numarası]

Sonuç: KYK Kredisinin Bursa Dönüşümü Süreci

KYK kredisi, öğrencinin öncelikli burs kapsamına girmesi durumunda bursa dönüştürülebilir. Bu süreçte öğrenciler, durumlarını belgelendirmek koşuluyla, kredilerini bir sonraki ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürebilirler. Bu yöntemle öğrenciler, mezun olduklarında kredi ödeme yükümlülüğünden kurtulabilirler.