Faturası kabarık gelene devletten 1500 TL doğalgaz yardımı! Başvurular açık

İhtiyaç sahiplerine 2024 yılında doğalgaz destek ödemesinin ne zaman yapılacağı ve doğalgaz desteğinin güncel tutarları araştırılıyor.

Faturası kabarık gelene devletten 1500 TL doğalgaz yardımı! Başvurular açık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan doğalgaz desteği kapsamında dar gelirli hanelere düzenli ödeme yapıyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 900 TL ile 2500 TL arası değişen yıllık doğalgaz destek ödemesinin 1500 TL ile 3500 TL arasına çıkarılacağını açıklamıştı. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından merak edilen konu ise Ocak ayında doğalgaz desteğinin ne zaman ödeneceği oldu.

Doğalgaz Desteği Ne Zaman Ödenecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğalgaz destek ödemelerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yayınlanmadı ancak 2024 ödemesine ilişkin tahmin, 2023 ödemesi baz alınarak yapılıyor. 2023 kış dönemine ait ödemeler Şubat ayında yapıldı. Bu durumda ihtiyaç sahibi hanelere 1.500 TL ile 3.500 TL arasında doğal gaz yardımı Şubat ayında ödenebilir.

devletten 1500 TL doğalgaz yardımı

Doğalgaz Yardımı Başvuru Koşulları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı doğalgaz desteği için bekleyiş sürerken destekten yararlanmak isteyenler nasıl başvuru yapacaklarını merak ediyor. Doğalgaz desteğine e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunuzda aşağıdaki koşullar geçerlidir:

• Türk vatandaşı olunması,

• E-devlet kapısı üzerinden finansman programlarına başvurulması,

• Doğal gaz kaynağı olan bir ilçede/şehirde ikamet etmek,

• Ev adresinizde faturalı veya ön ödemeli sayaca bağlı doğalgaz sözleşmeniz olması,

• Ödenen fatura, resmi ev adresine ait özel bir abone grubuna ait olması,

• Talep kararları sorumlu SYD Vakfı tarafından verilmesi.