Faturalı hat kullananlara kötü haber! Tarih verildi, ceplere ateş düşecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 1 Nisan'da açıklayacağı tavan fiyat ücretinin ardından, operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına da zam yapması bekleniyor.

Faturalı hat kullananlara kötü haber! Tarih verildi, ceplere ateş düşecek

Cep telefonu kullanıcılarını bekleyen yeni bir mali tablo, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 1 Nisan'da açıklayacağı tavan fiyat ücretiyle birlikte şekilleniyor. Önümüzdeki günlerde operatörlerin, BTK tarafından belirlenen yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl elde ettikleri milyarlarca liralık satış gelirine rağmen, bu yıl enflasyonun üzerinde fiyat artışına giden mobil operatörler, ücretlere yüzde 150 oranında zam yaparak cep telefonu faturalarını artırıyor.

Sabah gazetesinin aktardığı bilgilere göre, BTK'nın 1 Nisan'da açıklayacağı yeni azami ücret tarifesinin ardından operatörlerin, tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor. BTK, her yıl nisan ve ekim aylarında yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" ile konuşma ve SMS ücretlendirmelerine sınırlama getirirken, internet ücretleri için serbest piyasa koşullarını işletiyor.

telefon

Operatörler, bu nedenle esas zamlı tarifeleri özellikle internet paketleri için uyguluyorlar. Ekim 2023'te yurtiçi aramanın dakikasını 2.45 TL, yurtdışı aramanın dakikasını 24.57 TL ile sınırlayan BTK, yurtiçi SMS fiyatını ise 1.75 TL olarak belirlemişti. Ancak 1 Nisan'da açıklanacak yeni tarifeyle birlikte konuşma dakika ve SMS tavan fiyatlarında artış bekleniyor. Bu durum, taahhüdünü uzatmak isteyen kullanıcıların yeni zamlı paketlerle karşılaşabileceği anlamına geliyor.

Bu bağlamda, taahhüdü yaklaşan cep telefonu kullanıcıları, zamdan etkilenmemek adına yeni tarife ve paket taahhüdünü 1 Nisan tarihine kadar yapmaları gerekiyor. Operatörlerin yeni fiyat politikalarıyla müşterilere sunacakları avantajlar ve değişiklikler ise bu tarihin ardından netlik kazanacak.