Evi olanın çilesi bitti! Artık ödemek zorunda değilsiniz

Ev sahiplerine güzel haber! Artık bu ödemeyi yapmak zorunda değilsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Evi olanın çilesi bitti! Artık ödemek zorunda değilsiniz

Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek haberler verildi! Bu ödemeler zorunlu değil! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EV SAHİPLERİ ARTIK BU ÖDEMEYİ YAPMAK ZORUNDA DEĞİL

2024 senesi itibariyle kira gelirleri üstünden uygulanan istisna tutarları 12 bin TL arttı ve 33 bin TL'ye yükseldi. Yapılan değişiklikler sonrasında ev sahipleri bir sene boyu 33 bin TL altında kira geliri sağlarsa gelir vergisi ödemek zorunda olmayacak. Senelik kira geliri 33 bin TL üstünde olanlar da aşan kısım için gelir vergisi ödemesi yapacak. 33 bin TL ve altında kira geliri olanlar bu tutara kadar olan kısımda vergi muafiyetinden faydalanacak. 

ev sahiplerinin yüzünü güldürecek haber

Kira istisnasından faydalanmak için ticari, tarım, mesleki kazançlardan dolayı senelik beyanname verenler bulunmayacak ama basit usulde vergiye bağlı olan küçük esnaf vergi muafiyetinden faydalanabilecek. Aynı zamanda işyeri lokantalarda çalışanlara da günlük olarak verilen vergi muafiyeti 110 TL'den 170 TL'ye yükseldi. Engelli bireyler için birinci derece engellilere 6 bin 900 TL, ikinci derece engellilere 4 bin TL, üçüncü derece engellilere 1700 TL muafiyet tutarı belirlendi. 2024 senesinde yapılan istisna artışlarıyla birlikte ev sahipleri avantaj yakalamış oldu ve belirlenen tutarlar altında kira geliri olan ev sahipleri bu tutarları ödemek zorunda kalmayacak.