Emeklilerin uykularını kaçıracak haber geldi! On binlerce emeklinin zam hayali suya düştü

Anayasa Mahkemesi'nden son karar çıktı! O kurumlardan emekli olanlar maaş alabilecek mi? İşte ayrıntılar...

Emeklilerin uykularını kaçıracak haber geldi! On binlerce emeklinin zam hayali suya düştü

Anayasa Mahkemesi, emekli ve yaşlılık aylıklarıyla ilgili önemli bir karar açıkladı. Karar, bazı vakıflarda görev alan emeklilerin maaşlarının kesilmemesi yönündeki yasayı iptal etti. Bu karar, özellikle Antalya Diplomasi Forumu Vakfı, Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye Maarif Vakfı, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı, Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Vakfı ve Yunus Emre Vakfı gibi kurumlarda görev yapmakta olan emeklileri etkileyecek.

emekli ara zam

AYM'nin verdiği karar, söz konusu vakıflarda görev alan emeklilerin, emekli maaşı veya yaşlılık aylığı almaya devam edip etmeyecekleri konusunda belirleyici olacak. Kararın gerekçesi olarak eşitlik ilkesinin ihlal edildiği gösterildi. AYM, bu vakıflarda görev yapan emeklilerin diğer emeklilerden farklı muamele görmesini hukuki açıdan uygun bulmadı.

Bu gelişmeyle birlikte, söz konusu vakıflarda görev yapan emeklilerin emekli maaşlarının nasıl etkileneceği ve gelecekteki çalışma süreçleri hakkında detaylar önem kazanacak. Konuyla ilgili detaylar ve güncel gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.