Emeklilerin uykuları kaçacak! Bayram öncesi kara haber tez ulaştı

Emekli maaşları için beklenen zammı yapmayan hükümet emeklilere yönelik yüzde 20 indirim kampanyası başlattı. Ancak otobüs durağına gidip bilet satın almak isteyen emekliler için şoke eden bir yanıt verildi. Kimse yüzde 20 indirim yapmıyor! İşte detaylar..

Emeklilerin uykuları kaçacak! Bayram öncesi kara haber tez ulaştı

Milyonlarca emekli maaş zammını beklerken geçim sıkıntısı çekiyordu. Emeklilere yönelik maaş artışları yerine çeşitli ikramiye ve indirim kampanyaları başlatıldı. Kurban Bayramı için memleketine giden emekli, yüzde 20 indirimli olarak bilet almaya çalışırken şoka uğradı.

EMEKLİYE İNDİRİM YAPILMIYOR!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yürürlüğe alınan 'Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' 31 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlandı. Ama kimse bu kararı uygulamıyor ve yönetmeliğe uymuyor.

Edinilen bilgilere göre, otobüs terminalindeki firma temsilcileri, "Henüz yasalaşmadı", "Bizlere Ulaştırma Bakanlığı'ndan herhangi bir yazı gelmedi" şeklindeki gerekçelerle indirim başvurusu reddettikleri öğrenildi.

Emeklilerin uykuları kaçacak! Bayram öncesi kara haber tez ulaştı

CİMER'E ŞİKAYET EDİN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı öncesi otobüs firmalarının denetlenmesi hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, 10 gün içinde 1.534 otobüsün denetlendiğini, yüksek fiyatla bilet satan, korsan ve izinsiz ulaşım sağlayan, emekli maaşı indirimi sunmayan firmalara ise 1.820 uyarı cezası kesildiğini söyledi. Ayrıca şirkete 121.726 TL para cezası kesildi.

Emeklilere indirim yapmayan firmalar hakkında Ulaştırma Bakanlığı'nın veya CİMER'in internet sitesinden şikayette bulunmanız isteniyor.