Emeklilerin bayram ikramiyesi takvimi ayyuka çıktı! Cumhurbaşkanı resmen açıkladı

Son gelişme olarak, emeklilere yönelik Kurban Bayramı bonuslarının ne zaman ödeneceği açıklandı. Bu bilgiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyu ile paylaştı.

Emeklilerin bayram ikramiyesi takvimi ayyuka çıktı! Cumhurbaşkanı resmen açıkladı

Türkiye ekonomisinde önemli bir gelişme yaşandı. Asgari ücret, geçtiğimiz Ocak ayına kıyasla yüzde 100 oranında artışla 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Hükümetin taahhüt ettiği üzere, memur maaşları Temmuz 2023'te 22 bin liraya, Ocak 2024 itibarıyla ise 33 bin liraya yükseltildi. Bu artış, 7. dönem toplu sözleşmelerindeki oransal zammın yanı sıra, 11 hizmet kolunda tam mutabakat ile desteklendi.

Emekli vatandaşlarımız için de müjdeli haberler var. Ocak 2023'e göre emekli maaşlarında yüzde 83'lük bir artış sağlandı ve emeklilere özel olarak 5'er bin TL ödeme yapıldı. Ayrıca, Ramazan ve Kurban Bayramları'nda verilen ikramiyeler 3 bin TL'ye çıkarıldı. Kurban Bayramı'na özel ikramiyeler ise 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırılacak. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması:

Cumhurbaşkanı-Erdoğan

"Asgari ücret net 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Asgari ücret, önceki Ocak dönemine göre yüzde 100 arttı. Memurlarımızın maaşlarını söz verdiğimiz üzere Temmuz 2023'te en düşük 22 bin liraya, Ocak 2024 itibarıyla da 33 bin liraya çıkardık. 7. dönem toplu sözleşmelerinde genele ilişkin oransal zam dışında 11 hizmet kolunun tamamında mutabakat sağlandı. Emekli maaşında Ocak 2023'e kıyasla yüzde 83 artış oldu. Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5'er bin TL ödedik. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödediğimiz ikramiyeler 3 bin oldu. Kurban Bayramı ikramiyelerini 10-14 Haziran arasında ödeyeceğiz."